Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Омлет с киселец, извара и кашкавал

Омлет с киселец, извара и кашкавал

Омлет с киселец, извара и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 5 яйца
  • 2 връзки киселец
  • 500 грама високомаслена извара
  • 100 грама кашкавал
  • 1 супена лъжица краве масло
  • 2 супени лъжици зехтин
  • сол, черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Измийте и подсушете киселеца, нарежете го ситно. Изварата прокарайте през сито, настържете кашкавала.

Разбийте яйцата с подправки на вкус, прибавете половината от киселеца, изварата и разбъркайте.

Смесете маслото и зехтина, сгорещете ги в тиган, който след това може да поставите във фурната. Изсипете в него яйцата с киселеца и изварата, разбъркайте с лопатка.

Когато сместа започне да се сгъстява, добавете останалия киселец, разбъркайте, изсипете кашкавала при останалите продукти и преместете тиган във фурната (загрейте я предварително на 200 градуса) за 5 минути.

Омлетът трябва да се получи хрупкав по краищата и мек в средата.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: smak.berlin.bigmir.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияДиетиХрани и ястияЗдравни съветиРецептиЛюбопитноБотаника