Омлет с киселец, извара и кашкавал

Необходими продукти:
- 5 яйца
- 2 връзки киселец
- 500 грама високомаслена извара
- 100 грама кашкавал
- 1 супена лъжица краве масло
- 2 супени лъжици зехтин
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете киселеца, нарежете го ситно. Изварата прокарайте през сито, настържете кашкавала.
Разбийте яйцата с подправки на вкус, прибавете половината от киселеца, изварата и разбъркайте.
Смесете маслото и зехтина, сгорещете ги в тиган, който след това може да поставите във фурната. Изсипете в него яйцата с киселеца и изварата, разбъркайте с лопатка.
Когато сместа започне да се сгъстява, добавете останалия киселец, разбъркайте, изсипете кашкавала при останалите продукти и преместете тиган във фурната (загрейте я предварително на 200 градуса) за 5 минути.
Омлетът трябва да се получи хрупкав по краищата и мек в средата.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: smak.berlin.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИНУМАРК капсули * 10
МАГНАЛАБС ТУСИДРЕН сироп 125 мл
НовЕСИАК капсули * 60
МАГНАЛАБС СИНУС МАГНА сироп 125 мл
НовЕСИАК прах за приготвяне на отвара 42.5 г
СТОП НА ХЪРКАНЕТО капсули * 60 ЕСПАРА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет на фурна с пилешко и моцарела
- Омлет с домати, чесън и джинджифил
- Омлет с царевица и сос болонезе
- Картофен омлет с пилешко и кашкавал
- Омлет със сьомга, кашкавал и домати
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Омлет с шунка, домат и кашкавал (в пакет)
- Пита с киселец, замесена с кисело мляко
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
- Шоколадов омлет с банани
Коментари към Омлет с киселец, извара и кашкавал