Омлет с киселец, извара и кашкавал

Необходими продукти:
- 5 яйца
- 2 връзки киселец
- 500 грама високомаслена извара
- 100 грама кашкавал
- 1 супена лъжица краве масло
- 2 супени лъжици зехтин
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете киселеца, нарежете го ситно. Изварата прокарайте през сито, настържете кашкавала.
Разбийте яйцата с подправки на вкус, прибавете половината от киселеца, изварата и разбъркайте.
Смесете маслото и зехтина, сгорещете ги в тиган, който след това може да поставите във фурната. Изсипете в него яйцата с киселеца и изварата, разбъркайте с лопатка.
Когато сместа започне да се сгъстява, добавете останалия киселец, разбъркайте, изсипете кашкавала при останалите продукти и преместете тиган във фурната (загрейте я предварително на 200 градуса) за 5 минути.
Омлетът трябва да се получи хрупкав по краищата и мек в средата.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: smak.berlin.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИНУМАРК капсули * 10
МАГНАЛАБС ТУСИДРЕН сироп 125 мл
ЕСИАК капсули * 60
МАГНАЛАБС СИНУС МАГНА сироп 125 мл
ЕСИАК прах за приготвяне на отвара 42.5 г
СИНУПО ФОРТЕ + БОСВЕЛИЯ капсули * 20
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет с чери домати и моцарела
- Киселец, Кози киселец, Козя брада
- Омлет с чушки, домати и чесън
- Омлет с ориз по японски
- Омлет със сьомга, кашкавал и домати
- Топла зеленчукова салата с омлет и гъби
- Яйчена палачинка с кашкавал (омлет)
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Омлет с авокадо и кейл
- Омлет на фурна с пилешко и моцарела
Коментари към Омлет с киселец, извара и кашкавал