Мус от киселец с репички

Необходими продукти:
2 връзки киселец
2 супени лъжици захар
1,5 чаена лъжица сол
250 милилитра гъсто прясно мляко
20 грама желатин
4 репички
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте киселеца, бланширайте за минута в подсолена вода, след което отцедете течността, изсипвайки листата в гевгир.
С помощта на блендер смелете киселеца, трябва да се получи пюре.
Залейте желатина със студена преварена вода. Налейте в подходящ съд 50 милилитра вода, поставете на котлона и добавете захарта и солта. Оставете сместа на среден огън, докато захарта се разтопи.
Отцедете желатина от водата и го прибавете към горещата сладка течност. Разбъркайте до пълното разтваряне на първия. Добавете към киселеца и разбъркайте добре. Разбийте сметаната на пухкава пяна.
Сложете купата с полученото зелено пюре на водна баня и постепенно добавете сметаната на части, като разбърквате старателно след всяка порция. Свалете съда от котлона.
Измийте и подсушете репичките, нарежете ги на много тънки кръгчета и подредете по дъното на подходящи чашки или купички, застъпвайки кръгчетата едно върху друго.
Следва да разпределите муса в подготвените съдове, покрийте с найлоново фолио и приберете в хладилника за няколко часа.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИНУМАРК капсули * 10
МАГНАЛАБС ТУСИДРЕН сироп 125 мл
ЕСИАК капсули * 60
МАГНАЛАБС СИНУС МАГНА сироп 125 мл
ЕСИАК прах за приготвяне на отвара 42.5 г
СИНУПО ФОРТЕ + БОСВЕЛИЯ капсули * 20
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Киселец, Кози киселец, Козя брада
- Мус от кондензирано мляко и яйца
- Омлет с киселец, извара и кашкавал
- Мус от шипки
- Пита с киселец, замесена с кисело мляко
- Кюфтенца от киселец и ориз с плънка от репички и кашкавал
- Мус от грах с аспержи
- Млечен мус с козе сирене и сладко от дюли
- Салата от киселец с тиквички, орехи и чесън
Коментари към Мус от киселец с репички