Мус от крема сирене с краставици и копър

Необходими продукти:
- 1 краставица
- 250 грама крема сирене
- 100 грама заквасена сметана
- 3 стръка копър
- 4 супени лъжици бял винен оцет
- 1 супена лъжица желатин
- 2 чаени лъжици захар
- бял хляб
- олио
- сол
- прясно смлян черен пипер
За декорация:
- копър
- 16 едри сварени скариди
Начин на приготвяне:
Залейте желатина с 3 супени лъжици вода и изчакайте 10 минути, за да набъбне.
Изсипете оцета и захарта в тиган, разбъркайте, за да се разтворят кристалчетата. Добавете отцедения желатин и поставете съда върху котлона. Нагрявайте до разтваряне на желатина, без да допускате сместа да заври. След това я прецедете и охладете.
Нарежете произволно краставицата, смелете я в блендер, целта е да се получи "грубо" пюре. Към него прибавете крема сиренето и разбийте за 10 секунди. Тогава сложете сметаната, подправете и разбъркайте.
На тънка струя налейте желатиновата маса в крема, който направихте. Разбъркайте до еднородност, прибавете наситнените стръкове копър и отново разбъркайте.
Намажете вътрешността (стените и дъното) на подходящи формички (керамични, метални или силиконови) с олио, напълнете ги с муса и приберете в хладилника за 4 часа.
Нарежете хляба на тънки филии, от тях изрежете кръгове с диаметър, малко по-голям на този на съдовете, които използвате. Изпечете ги до златисто в тиган или във фурната, оставете да изстинат.
Когато извадите муса от хладилника, прокарайте тънък нож между стените на формичките и крема, след което внимателно обърнете съдържанието в чиния. Помагайки си с широк нож или тънка лопатка, сложете всяка от порциите мус върху препечено кръгче хляб, украсете със скаридите и копър.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛКЕМИЛА ХИДРАТИРАЩ ПОЧИСТВАЩ МУС 150 мл
БИ ТЕН МУС ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ТЕН TAN GO AWAY 200 мл
НовАЛКЕМИЛА УСПОКОЯВАЩ ПОЧИСТВАЩ МУС 150 мл
ГЕВОЛ MED ЕКСПРЕС МУС ЗА СУХА КОЖА 125 мл
ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл
СТ. МОРИЦ ПРОФЕШЪНЪЛ ПРОЗРАЧЕН МУС АВТОБРОНЗАНТ CLEAR MEDIUM-DARK 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как влияят млякото и сиренето на чревното здраве
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Козето сирене – особено полезна храна
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
Коментари към Мус от крема сирене с краставици и копър