Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Омлет с кайма и печурки

Омлет с кайма и печурки

Омлет с кайма и печурки - изображение

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 150 грама пресни или консервирани печурки
  • 3 супени лъжици майонеза
  • 250 грама кайма
  • 1/2 чаена чаша прясно мляко
  • връзка копър
  • подправки на вкус
  • кашкавал по желание

 

Начин на приготвяне:

Смесете яйцата с 4 супени лъжици от прясното мляко, подправете и разбийте.

Изпечете няколко недебели омлета и изчакайте да се охладят, за да може по-лесно да навиете след това.

Овкусете каймата, налейте останалото прясно мляко (или вода), за да бъде влажна и лесно да я разпределите върху омлетите.

Нанесете тънък равномерен слой върху яйчените основи, следва майонезата, към която сте добавили накълцан копър, накрая сложете и нарязаните гъби.

Навийте рула и ги подредете в тава. Ако желаете, поръсете с настърган кашкавал.

Изпечете за около половин час във фурната при 180 градуса.

Сокът, който се отдели по време на термичната обработка, поднесете като сос към ястието.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: http://ladychef.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимки