Омлет с кайма и печурки

Необходими продукти:
- 4 яйца
- 150 грама пресни или консервирани печурки
- 3 супени лъжици майонеза
- 250 грама кайма
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- връзка копър
- подправки на вкус
- кашкавал по желание
Начин на приготвяне:
Смесете яйцата с 4 супени лъжици от прясното мляко, подправете и разбийте.
Изпечете няколко недебели омлета и изчакайте да се охладят, за да може по-лесно да навиете след това.
Овкусете каймата, налейте останалото прясно мляко (или вода), за да бъде влажна и лесно да я разпределите върху омлетите.
Нанесете тънък равномерен слой върху яйчените основи, следва майонезата, към която сте добавили накълцан копър, накрая сложете и нарязаните гъби.
Навийте рула и ги подредете в тава. Ако желаете, поръсете с настърган кашкавал.
Изпечете за около половин час във фурната при 180 градуса.
Сокът, който се отдели по време на термичната обработка, поднесете като сос към ястието.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: http://ladychef.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пикатна кайма с кашкавал на тиган
- Панирани шницели от кайма
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Печени тиквички с кайма, ориз и домати на фурна
- Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Запеканка от кайма и патладжани със сос Бешамел
- Кайгана - омлет по турски
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
Коментари към Омлет с кайма и печурки