Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
Необходими продукти:
1 тиквичка
1 яйце
100 грама настърган пармезан
250 милилитра течна сметана
индийско орехче
сол и смлян черен пипер на вкус
босилек и джоджен на вкус
3 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Нарежете ситно джоджена и босилека. Разбийте сметаната и яйцето, прибавете към тях настъргания пармезан. Разбъркайте добре и подправете на вкус. Сложете и щипка джоджен.
Разрежете тиквичката на две части по дължина. С помощта на чаена лъжица отстранете семената, ако има много такива. След това нарежете зеленчука на тънки полукръгчета, които изпържете в нагорещения зехтин за 10-15 минути на среден огън.
Прехвърлете тиквичките в тава и залейте с яйчено-сметановата смес. Изпечете ястието в предварително загрята до 200 градуса фурна в продължение на 20 минути.
Преди да поднесете огретена, поръсете го с джоджена и босилека.
Добър апетит!
Снимки: sputnikgurmana
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Спагети с пармезан и яйца
- Зеленчукова запеканка с извара
- Царевична запеканка със спанак
- Царевица с масло, пармезан и чесън
- Печени моркови с чесън и пармезан
- Черен ориз с праз и домати
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
Коментари към Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка