Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка

Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка

от 01 юни 2016г.
Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

1 тиквичка
1 яйце
100 грама настърган пармезан
250 милилитра течна сметана
индийско орехче
сол и смлян черен пипер на вкус
босилек и джоджен на вкус
3 супени лъжици зехтин

Начин на приготвяне:

Нарежете ситно джоджена и босилека. Разбийте сметаната и яйцето, прибавете към тях настъргания пармезан. Разбъркайте добре и подправете на вкус. Сложете и щипка джоджен.

Разрежете тиквичката на две части по дължина. С помощта на чаена лъжица отстранете семената, ако има много такива. След това нарежете зеленчука на тънки полукръгчета, които изпържете в нагорещения зехтин за 10-15 минути на среден огън.
Прехвърлете тиквичките в тава и залейте с яйчено-сметановата смес. Изпечете ястието в предварително загрята до 200 градуса фурна в продължение на 20 минути.

Преди да поднесете огретена, поръсете го с джоджена и босилека.

Добър апетит!

Снимки: sputnikgurmana

Още по темата:
  • Огретен от тиквички с ориз Огретен от тиквички с ориз
  • Картофен огретен с кашкавал и бекон Картофен огретен с кашкавал и бекон
  • Картофен огретен с четири сирена Картофен огретен с четири сирена
  • Оризова запеканка с шунка и сирена Оризова запеканка с шунка и сирена
5.0/5 1 оценка

Коментари към Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
    www.framar.bg 
    на 14 December 2025 в 16:38
    Коментирайте "Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Предястия
  • Топли предястия
  • Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
  • Картофен огретен със сметана и кашкавал
  • Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
  • Сухари с чесън и пармезан
  • Тиквички с ориз и пилешко месо
  • Лимонова сьомга с пармезан
  • Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
  • Броколи на фурна с чесън и пармезан
  • Салатен дресинг с аншоа, пармезан и чесън
  • Спагети с пармезан и яйца
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Лечение на тромбоцитопенияЛечение на тромбоцитопения

Лечение на тромбоцитопения

от 12 дек 2025г.Прочети повече
AI инструмент определя с точност тежестта и вида на деменциятаAI инструмент определя с точност тежестта и вида на деменцията

AI инструмент определя с точност тежестта и вида на деменцията

от 12 дек 2025г.Прочети повече
Супергрип във Великобритания заразява хиляди хора ежедневноСупергрип във Великобритания заразява хиляди хора ежедневно

Супергрип във Великобритания заразява хиляди хора ежедневно

от 12 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Да си поговорим честно за ПМС, хормоните и "онези дни"...

преди 4 дни, 3 часа и 38 мин.

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 44 дни, 5 часа и 35 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще гласувате ли на предсрочните парламентарни избори?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

НИВЕА ПОДХРАНВАЩ БАЛСАМ ЗА УСТНИ МЕД РИПЕЪР 4.8 г

КЛЕЕВА ТИНКТУРА 30% 50 мл АПИОРГАНИК

ЕЛ КОМПРА ТРИБУЛУС капсули * 180

СПИРТ КАМФОРОВ 10% 100 мл. ГАЛЕН ФАРМА

ЛИДИЯ ФАРМА ТИНКТУРА ЖЕНСКА ГРИЖА 100 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ДХЦ КОНТИНУС табл. 90 мг. * 50

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 дек 2025г. в 17:13:47

ПРОФИЛАКТ ПРОТЕКТ капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 дек 2025г. в 17:12:18

ПУЛМИКОРТ суспензия за небулайзер 0.25 мг / мл 2 мл * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 дек 2025г. в 17:10:32

ДХЦ КОНТИНУС табл. 90 мг. * 50

Коментар на: Гинка Николаева от 12 дек 2025г. в 16:51:10

ПРОФИЛАКТ ПРОТЕКТ капсули * 30

Коментар на: Д.А. от 12 дек 2025г. в 16:08:41
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival