Овесени сладки
Необходими продукти:
100 грама масло
1/2 чаша захар на пясък
2 яйца
2 чаши овесени ядки
1 с. л. пшенично брашно
щипка сол
Начин на приготвяне:
Извадете маслото предварително от хладилника, за да омекне. Разбъркайте го със захарта и солта, бъркайте до побеляване. След това прибавете първо едното яйце, разбъркайте, после второто и продължавате да бъркате старателно. В отделен съд смесете овесените ядки и брашното. Когато захарта се разтвори напълно, добавете ядките с брашното в сместа от маслото и яйцата. Разбъркайте. Включете фурната да загрява на 180-200 градуса. Застелете тава с хартия за печене, подмажете с масло. Загребвайте с лъжица от полученото тесто и с помощта на друга оформяйте и подреждайте сладките в тавата. Оставяйте място помежду им, защото сместа може да се разтече.
Сложете във фурната и печете в продължение на 15 минути до получаването на златист цвят.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Тутманик
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Овесено мляко
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Лесен сладкиш с кокосови стърготини и ябълки
Коментари към Овесени сладки