Десерт с овесени ядки и шоколадови капки
Необходими продукти:
брашно - 2 и 1/4 чаени чаши
яйца - 2
разтопено масло - 1 чаена чаша
сол - 1/4 чаена лъжица
кафява захар - 1 чаена чаша
мед - 1/4 чаена чаша
овесени ядки - 1 чаена чаша
ванилов екстракт - 2 чаени лъжици
бакпулвер - 1 чаена лъжица
шоколадови капки или нарязан шоколад - `1/2 чаена чаша
смлян кардамон (по желание) - 1/2 чаена лъжица
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса, подмажете форма (20х20) с масло и поръсете с брашно. Пресейте брашното в купа, прибавете солта и бакпулвера. Отделно смесете маслото, захарта, меда, яйцата, кардамона, ваниловия екстракт. Добавете към тях брашното и разбъркайте. Ще се получи гъста смес с бучки. Сложете овесените ядки и шоколадовите капки, разбъркайте още веднъж и изсипете във формата. Заравнете повърхността с помощта на мокра лъжица.
Печете в продължение на 20 минути, готовността проверете с клечка за зъби.
Оставете десерта да изстине във формата и тогава го извадете. Разрежете на парченца и поднесете!
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
МАЙПРОТЕИН ИНСТАНТ ОВЕСЕНИ ЯДКИ 2.5 кг
ОВЕСЕНИ ЯДКИ 250 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
БИОТУРМ ВЪЗСТАНОВЯВАЩ БАЛСАМ ЗА КОСА 150 мл
ОВЕСЕНИ ЯДКИ ФИНИ 250 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
БИОТУРМ ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ШАМПОАН 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Необходимо ли е да се накисват овесените ядки?
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Ябълков сладкиш с грис
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Маслен крем за торти и сладкиши
Коментари към Десерт с овесени ядки и шоколадови капки