Овесен десерт с орехи и сушени сини сливи

Необходими продукти:
2 чаени чаши овесени ядки
1/2 чаена чаша сушени сини сливи
1/2 чаена чаша орехи
2 супени лъжици вода
мед на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно сушените сини сливи, смелете орехите, овесените ядки запечете в сух тиган за 5 минути. Смесете овесените ядки, сливите, орехите и залейте ги с гореща вода, наливайки я постепенно по 1 супена лъжица. Трябва да получите влажна, гъста и лепкава смес, но да не бъде мокра. Добавете меда и разбъркайте. Изсипете в тиган, подмазан със зехтин, заравнете повърхността и я притиснете към дъното на съда (ако е необходимо, сложете още овесени ядки, комбинацията трябва да бъде гъста и лепкава задължително). Температурата на котлона да е най-ниската. Затворете тигана с капак и нека десертът се приготвя в продължение на 7 - 10 минути от всяка страна. Сместа трябва да се зачерви и да се "слепи" още повече, но не и да прегаря. Бъдете много внимателни, когато обръщате от едната страна на другата. Когато десертът изстине, нарежете на парчета и поднесете.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕСТИ ДАНТЕ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ ФИЛОСОФИЯ
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
КОНТРОЛ ПОТЕНТ КОНФИТЮР 156 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Орехи - ползи и вреди
- Естествени алтернативи срещу сухи и напукани устни
- Емолиенти
- Алтернативно лечение на синдрома на сухото око
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черен орех
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Карите, Ший, Маслено дърво
Коментари към Овесен десерт с орехи и сушени сини сливи