Овесен десерт с орехи и сушени сини сливи
Необходими продукти:
2 чаени чаши овесени ядки
1/2 чаена чаша сушени сини сливи
1/2 чаена чаша орехи
2 супени лъжици вода
мед на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно сушените сини сливи, смелете орехите, овесените ядки запечете в сух тиган за 5 минути. Смесете овесените ядки, сливите, орехите и залейте ги с гореща вода, наливайки я постепенно по 1 супена лъжица. Трябва да получите влажна, гъста и лепкава смес, но да не бъде мокра. Добавете меда и разбъркайте. Изсипете в тиган, подмазан със зехтин, заравнете повърхността и я притиснете към дъното на съда (ако е необходимо, сложете още овесени ядки, комбинацията трябва да бъде гъста и лепкава задължително). Температурата на котлона да е най-ниската. Затворете тигана с капак и нека десертът се приготвя в продължение на 7 - 10 минути от всяка страна. Сместа трябва да се зачерви и да се "слепи" още повече, но не и да прегаря. Бъдете много внимателни, когато обръщате от едната страна на другата. Когато десертът изстине, нарежете на парчета и поднесете.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕСТИ ДАНТЕ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ ФИЛОСОФИЯ
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СИНИ СЛИВИ 190 г
ФРУТИЛАКС СИРОП ОТ СМОКИНЯ И СЛИВА 150 мл ЕКОФАРМ
НУКС PRODIGIEUX МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО С НЕРОЛИ 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Орехи - ползи и вреди
- Естествени алтернативи срещу сухи и напукани устни
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Емолиенти
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Брауни с орехи
- Портокалово реване с грис
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Алтернативно лечение на синдрома на сухото око
Коментари към Овесен десерт с орехи и сушени сини сливи