Ньоки от сирена с яйца и масло

Необходими продукти:
400 грама рикота с ниско съдържание на мазнини
3 яйца
2 супени лъжици размекнато масло
1/2 чаена чаша настърган пармезан
1/2 чаена чаша брашно
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете рикотата върху марля и приберете в хладилника за една нощ. По този начин ще се поеме излишната влага и няма да се наложи да използвате излишно количество брашно за приготвянето на ястието.
На следващия ден прехвърлете сиренето в голяма купа и намачкайте с помощта на дървена лъжица. Прибавете маслото и яйцата едно по едно, разбърквайки след всяко. Ред е на пармезана, сложете и него в купата. Накрая постепенно изсипете и брашното.
Направете тесто, от което оформете няколко рула. Нарежете ги на парчета с дължина максимум 3 сантиметра. С помощта на вилица придайте характерната за ньоки форма. Подредете ги върху кърпа, посипана с брашно (на един ред).
Налейте вода в тенджера, подсолете и поставете на котлона. Когато кипне, в нея сложете парченцата сиреново тесто и нека се варят, докато изплуват на повърхността.
Извадете ги в чиния с помощта на решетъчна лъжица.
Поднесете със сушени домати и листа зелена салата.
Добър апетит!
Снимка: shape.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как влияят млякото и сиренето на чревното здраве
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Как да разпознаем млечните продукти с растителни мазнини
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Пилешки хапки със сирене крема в бекон
Коментари към Ньоки от сирена с яйца и масло