Ньоки от сладки картофи
Необходими продукти:
- 1 килограм сладки картофи
- 1 супена лъжица морска сол
- 2 1/2 чаена чаша брашно
- 1 голямо яйце (ако има нужда)
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на едри парчета. Сложете ги в тенджера, налейте вода, която да ги покрива и посолете. Сварете до готовност и отцедете от водата. Върнете ги в горещата тенджера и няколко пъти разклатете съда, за да се изпари и течността, поета в тях.
Намачкайте картофите и започнете към тях да добавяте по 1/2 чаша брашно, докато се получи еднородно тесто, което може да оформите (възможно е да не ви е необходима последната половин чаша от брашното).
Сложете в тенджера вода да заври. Вземете къс от тестото и го пуснете във водата. 30 секунди след като изплува на повърхността, извадете. Ако не се разпадне по време на варенето, няма нужда да добавяте яйцето в тестото. Ако се разпадне, сложете яйцето, омесете и добавете още брашно, за да постигнете добра консистенция.
Разделете тестото на няколко порции, всяка оформете на фитил върху добре набрашнен плот и нарежете. На този етап може да замразите всички ньоки, ако не планирате да ги използвате веднага, а след това да ги приготвите по същия начин, само като имате предвид, че варенето им ще отнеме малко повече време.
Сварете ньоките по същия начин, както пробното късче тесто - когато изплуват на повърхността, се оставят за още 30 секунди, след което се изваждат с решетъчна лъжица.
Сервирайте със сос по желание, бекон, зеленчуци или както ви харесва.
thespruceeats.com/
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Картофени ньоки с броколи, домати и горгонзола
- Ньоки с гъби и сос от крема сирене
- Ньоки със зеленчуци и спаначено песто
- Огретен от картофени ньоки с гъби и сметана
- Печени ньоки с тиква и градински чай
- Ньоки с див лук и горчица
- Класически картофени ньоки
- Запечени ньоки с праз и шунка
- Ньоки от сирена с яйца и масло
- Ньоки в доматен сос с лук
Коментари към Ньоки от сладки картофи