Картофени ньоки с броколи, домати и горгонзола
Необходими продукти:
- 200 грама чери домати, разрязани през средата
- 1 супена лъжица зехтин
- 500 грама ньоки
- 200 грама броколи, нарязани на розички
- 200 милилитра сметана
- 125 грама сирене горгонзола
- шепа галета
- 3 супени лъжици пармезан
Начин на приготвяне:
Сложете доматите в тава и ги полейте със зехтин. Запечете ги за 10 минути, след което ги извадете от фурната.
Сварете ньоките и броколите - ньоките се приготвят за около 2-3 минути, когато изплуват на повърхността на водата. Извадете зеленчуците и тестените хапки в чиния.
В касерола сложете сметаната и горгонзолата, за да се разтопи сиренето. С получения сиренов сос полейте ньоките и броколите, а накрая добавете печените чери домати, полейте със зехтин и подправете със сол и черен пипер.
Поръсете с галетата и пармезана. Запечете на горен реотан за 4-5 минути.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г 6853
КАРТОФЕНО НИШЕСТЕ 200 г ЗДРАВНИЦА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
СЛАДЪК КАРТОФ прах 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ РИБА ХЕК С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Картоф
Коментари към Картофени ньоки с броколи, домати и горгонзола