Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Картофени ньоки с броколи, домати и горгонзола

Картофени ньоки с броколи, домати и горгонзола

Картофени ньоки с броколи, домати и горгонзола - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама чери домати, разрязани през средата
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 500 грама ньоки
  • 200 грама броколи, нарязани на розички
  • 200 милилитра сметана
  • 125 грама сирене горгонзола
  • шепа галета
  • 3 супени лъжици пармезан

Начин на приготвяне:

Сложете доматите в тава и ги полейте със зехтин. Запечете ги за 10 минути, след което ги извадете от фурната.

Сварете ньоките и броколите - ньоките се приготвят за около 2-3 минути, когато изплуват на повърхността на водата. Извадете зеленчуците и тестените хапки в чиния.

В касерола сложете сметаната и горгонзолата, за да се разтопи сиренето. С получения сиренов сос полейте ньоките и броколите, а накрая добавете печените чери домати, полейте със зехтин и подправете със сол и черен пипер.

Поръсете с галетата и пармезана. Запечете на горен реотан за 4-5 минути.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиДиетиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиАлт. медицинаСнимкиЛайфстайлНовиниБотаникаЛечения