Огретен от картофени ньоки с гъби и сметана

Необходими продукти:
за тестото
- 700 грама картофи
- 250 грама брашно
- 2 жълтъка
- 100 грама краве масло
- сол и пипер на вкус
за основата
- 300 грама нарязани пресни или сушени гъби
- 125 милилитра неподсладена течна сметана
- няколко стръка копър
- 1 скилидка чесън, пресована
- 150 грама настърган кашкавал
- 3 разбити яйца
- 60 грама масло
Начин на приготвяне:
Сварете картофите и ги пресовайте. Добавете жълтъците, маслото, солта и пипера. Разбъркайте и сгъстете сместа с брашното. Бъркайте докато получите тесто и го разточете.
Оформете няколко рула и ги нарежете на филийки.
С пръсти направете вдлъбнатини на всички изрезки и ги бланширайте във вряла подсолена вода.
Отцедете и оставете настрана. Сотирайте гъбите в масло, добавете чесъна и копъра. Изсипете картофените ньоки в тава, добавете гъбената смес, разбъркайте и прибавете разбитите яйца.
Поръсете с кашкавал и загрейте фурната на 200 градуса. Запечете ястието за 30 минути, охладете, разрежете и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.blogdechataigne.fr
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г
КАРТОФЕНО НИШЕСТЕ 200 г ЗДРАВНИЦА
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Супа от коприва с картофи
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Девет ползи от картофените обелки
- Картоф
Коментари към Огретен от картофени ньоки с гъби и сметана