Огретен от картофени ньоки с гъби и сметана
Необходими продукти:
за тестото
- 700 грама картофи
- 250 грама брашно
- 2 жълтъка
- 100 грама краве масло
- сол и пипер на вкус
за основата
- 300 грама нарязани пресни или сушени гъби
- 125 милилитра неподсладена течна сметана
- няколко стръка копър
- 1 скилидка чесън, пресована
- 150 грама настърган кашкавал
- 3 разбити яйца
- 60 грама масло
Начин на приготвяне:
Сварете картофите и ги пресовайте. Добавете жълтъците, маслото, солта и пипера. Разбъркайте и сгъстете сместа с брашното. Бъркайте докато получите тесто и го разточете.
Оформете няколко рула и ги нарежете на филийки.
С пръсти направете вдлъбнатини на всички изрезки и ги бланширайте във вряла подсолена вода.
Отцедете и оставете настрана. Сотирайте гъбите в масло, добавете чесъна и копъра. Изсипете картофените ньоки в тава, добавете гъбената смес, разбъркайте и прибавете разбитите яйца.
Поръсете с кашкавал и загрейте фурната на 200 градуса. Запечете ястието за 30 минути, охладете, разрежете и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.blogdechataigne.fr
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г 6123
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, МОРКОВИ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПУЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картоф
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сладък картоф
- Супа от коприва с картофи
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
Коментари към Огретен от картофени ньоки с гъби и сметана