Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Огретен от картофени ньоки с гъби и сметана

Огретен от картофени ньоки с гъби и сметана

Огретен от картофени ньоки с гъби и сметана - изображение

Необходими продукти:


за тестото


  • 700 грама картофи
  • 250 грама брашно
  • 2 жълтъка
  • 100 грама краве масло
  • сол и пипер на вкус

 

за основата

 

  • 300 грама нарязани пресни или сушени гъби
  • 125 милилитра неподсладена течна сметана
  • няколко стръка копър
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • 150 грама настърган кашкавал
  • 3 разбити яйца
  • 60 грама масло


Начин на приготвяне:


Сварете картофите и ги пресовайте. Добавете жълтъците, маслото, солта и пипера. Разбъркайте и сгъстете сместа с брашното. Бъркайте докато получите тесто и го разточете.

Оформете няколко рула и ги нарежете на филийки.

огретен от картофени ньоки

С пръсти направете вдлъбнатини на всички изрезки и ги бланширайте във вряла подсолена вода.

огретен от картофени ньоки

Отцедете и оставете настрана. Сотирайте гъбите в масло, добавете чесъна и копъра. Изсипете картофените ньоки в тава, добавете гъбената смес, разбъркайте и прибавете разбитите яйца.

Поръсете с кашкавал и загрейте фурната на 200 градуса. Запечете ястието за 30 минути, охладете, разрежете и поднесете.

огретен от картофени ньоки

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.blogdechataigne.fr

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияАлтернативна медицинаЛайфстайлНовиниДиетиБотаникаЛечения