Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Класически картофени ньоки

Класически картофени ньоки

Класически картофени ньоки - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм картофи
  • 1 1/2 чаена чаша брашно + още за оформяне
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 голямо яйце, разбито

Начин на приготвяне:

Сварете картофите в подсолена вода за 30-35 минути докато омекнат.

Прецедете ги и ги охладете, за да може спокойно да ги държите в ръка. Обелете ги, а по-големите разрежете и ги оставете за 20 минути да достигнат стайна температура.

Поръсете плот с брашно. В купа комбинирайте брашното и солта, добавете яйцето и картофите и омесете тесто. То трябва да бъде много меко и да се събира на една топка.

Омесете го върху набрашнения плот, като добавяте малко брашно, ако има нужда. Покрийте го с чиста кърпа.

Откъснете парче от тестото и върху добре набрашнена повърхност го разстелете с длани на дълъг фитил.

Нарежете на малки парченца около 1 сантиметър. Повторете, докато привършите цялото количество от тестото. Слагайте ньоките върху добре набрашнена повърхност.

Ако възнамерявате да ги приготвите в рамките на 2-3 часа могат да стоят на плота, а за по-дълго съхранение може да ги размразите, като на първо време ги подредите в тава, след като станат твърди може да ги съберете в торбичка с цип и да ги съхраните до 2 месеца във фризер. След което ги гответе, като замразени ги пуснете във вряща вода.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: finecooking.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияАлт. медицинаИсторияЛайфстайлНовиниДиетиБотаникаЛечения