Пържени панирани ньоки
Необходими продукти:
- 500 грама картофени ньоки
- 1/2 чаена чаша хлебни трохи (галета)
- 1/2 чаена чаша настъргано сирене пармезан
- 1 яйце
- 1 супена лъжица вода
Начин на приготвяне:
Сварете ньоките и ги оставете да се охладят напълно.
Галетата и пармезана сложете в плитка чиния и разбъркайте добре.
Яйцето разбийте с 1 лъжица вода.
Потопете ньоки няколко пъти в яйцето, след това оваляйте в галетата. Подредете върху хартия за печене в тава. Охладете за 1 нощ в хладилник.
Загрейте мазнина в тиган и изпържете ньоките на средна температура, докато станат златистокафяви. Поддържайте готовите топли във фурна, загрята на 150 градуса, докато приготвяте останалите.
Сервирайте с доматен сос по желание.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПАЩЪРНАК И КАРТОФИ 190 г
АКТИВЕН ВЪГЛЕН таблетки 250 мг * 20
СТИКС КРЕМ - БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ КАРТОФИ 50 мл.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ СЪС СПАНАК И ИЗВАРА 190 г
СТИКС КРЕМ-БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ ИЗЦЕДЕНИ КАРТОФИ 70 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картоф
Коментари към Пържени панирани ньоки