Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пържени панирани ньоки

Пържени панирани ньоки

Пържени панирани ньоки - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама картофени ньоки
  • 1/2 чаена чаша хлебни трохи (галета)
  • 1/2 чаена чаша настъргано сирене пармезан
  • 1 яйце
  • 1 супена лъжица вода

Начин на приготвяне:

Сварете ньоките и ги оставете да се охладят напълно.

Галетата и пармезана сложете в плитка чиния и разбъркайте добре.

Яйцето разбийте с 1 лъжица вода.

Потопете ньоки няколко пъти в яйцето, след това оваляйте в галетата. Подредете върху хартия за печене в тава. Охладете за 1 нощ в хладилник.

Загрейте мазнина в тиган и изпържете ньоките на средна температура, докато станат златистокафяви. Поддържайте готовите топли във фурна, загрята на 150 градуса, докато приготвяте останалите.

Сервирайте с доматен сос по желание.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияАлт. медицинаДиетиЛюбопитноСнимкиЛайфстайлНовиниБотаникаЛечения