Ньоки в доматен сос с лук
Необходими продукти:
500 грама паста ньоки (или друг вид макарони)
400 грама белени консервирани домати в собствен сок
1 глава лук
сух босилек
олио
кашкавал по желание
3 филета аншоа по желание
сол
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото, ако ще използвате аншоа, сега е моментът да добавите.
Сложете ситно нарязания лук и босилека (ако използвате пресен, добавете го в края на приготвянето на ястието). Пържете до прозрачност на лука, налейте малко вода или бульон и задушете за 10-15 минути.
След това изсипете смлените домати, подсолете и оставете сосът да къкри около 30 минути.
Сварете макароните според инструкциите върху опаковката, след което изсипете в доматения сос.
Разбъркайте и поднесете. Ако желаете, поръсете с настърган кашкавал преди това.
Добър апетит!
Снимки: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Картофени ньоки с броколи, домати и горгонзола
- Ньоки с гъби и сос от крема сирене
- Ньоки със зеленчуци и спаначено песто
- Огретен от картофени ньоки с гъби и сметана
- Печени ньоки с тиква и градински чай
- Ньоки с див лук и горчица
- Класически картофени ньоки
- Запечени ньоки с праз и шунка
- Ньоки от сирена с яйца и масло
- Ньоки от извара с пармезан
Коментари към Ньоки в доматен сос с лук