Печени ньоки с тиква и градински чай

Необходими продукти:
- 750 грама картофени ньоки
- 1/3 чаена чаша зехтин
- 16 листенца градински чай
- 750 грама тиква, нарязана на тънки резенчета
- 2 жълтъка
- 600 милилитра нискомаслена сметана
- 1/2 чаена лъжица индийско орехче
- 3/4 чаена чаша настъргана зряла моцарела
- 100 грама синьо сирене, натрошено
- печени лешници за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса и намажете с масло голяма тава.
Сварете ньоките в гореща вода, докато изплуват на повърхността и ги прецедете и изплакнете със студена вода.
Нарязаната на ситно тиква полейте в 1 лъжица зехтин. Добавете към нея ньоките, жълтъците, сметаната, индийското орехче, 1/2 чаена чаша моцарела, половината листенца градински чай и 1/2 от синьото сирене.
Разбъркайте всички продукти и изсипете в приготвената тава.
Поръсете с останалата моцарела и печете за 45-50 минути, докато тиквата се сготви.
Междувременно изпържете листенцата градински чай в 1/4 чаена чаша зехтин, докато станат хрупкави - за около 1 минута.
Отцедете върху кухненска хартия. Разпръснете ги върху ястието и поръсете с останалото синьо сирене и печени лешници.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ЕЛИМУС СЕКС ЪП саше 9 г * 1
НЕЙЧЪРС ЕЙД САО ПАЛМЕТО КОМПЛЕКС таблетки 160 мг * 60
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Елиминирайте чревните паразити с масло от тиквени семки
- Печена солена тиква
- Тиква, Кюрбисия
- Рецепти за печена тиква с мед и орехи
- Сладък хляб с нахут, тиква и банан
- Хумус от тиква с лешници и таханова паста
- Тиквени бисквитки с канела и джинджифил
- Тиквени бисквитки с орехи
- Тиквен сладкиш с мед и орехи
Коментари към Печени ньоки с тиква и градински чай