Печени ньоки с тиква и градински чай

Необходими продукти:
- 750 грама картофени ньоки
- 1/3 чаена чаша зехтин
- 16 листенца градински чай
- 750 грама тиква, нарязана на тънки резенчета
- 2 жълтъка
- 600 милилитра нискомаслена сметана
- 1/2 чаена лъжица индийско орехче
- 3/4 чаена чаша настъргана зряла моцарела
- 100 грама синьо сирене, натрошено
- печени лешници за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса и намажете с масло голяма тава.
Сварете ньоките в гореща вода, докато изплуват на повърхността и ги прецедете и изплакнете със студена вода.
Нарязаната на ситно тиква полейте в 1 лъжица зехтин. Добавете към нея ньоките, жълтъците, сметаната, индийското орехче, 1/2 чаена чаша моцарела, половината листенца градински чай и 1/2 от синьото сирене.
Разбъркайте всички продукти и изсипете в приготвената тава.
Поръсете с останалата моцарела и печете за 45-50 минути, докато тиквата се сготви.
Междувременно изпържете листенцата градински чай в 1/4 чаена чаша зехтин, докато станат хрупкави - за около 1 минута.
Отцедете върху кухненска хартия. Разпръснете ги върху ястието и поръсете с останалото синьо сирене и печени лешници.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ЛАКСО КИДС тинктура 100 мл БИОТИКА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
НАУ ФУДС ЗДРАВА ПРОСТАТА дражета * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиква, Кюрбисия
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Плодова питка с ябълки, стафиди и тиква
- Тиквено масло
- Пресен сок от тиква помага при камъни в бъбреците
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Тиквена торта с портокалово-сметанов крем
- Сокът от тиква в борбата с килограмите
Коментари към Печени ньоки с тиква и градински чай