Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Печени ньоки с тиква и градински чай

Печени ньоки с тиква и градински чай

Печени ньоки с тиква и градински чай - изображение

Необходими продукти:

  • 750 грама картофени ньоки
  • 1/3 чаена чаша зехтин
  • 16 листенца градински чай
  • 750 грама тиква, нарязана на тънки резенчета
  • 2 жълтъка
  • 600 милилитра нискомаслена сметана
  • 1/2 чаена лъжица индийско орехче
  • 3/4 чаена чаша настъргана зряла моцарела
  • 100 грама синьо сирене, натрошено
  • печени лешници за сервиране

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса и намажете с масло голяма тава.

Сварете ньоките в гореща вода, докато изплуват на повърхността и ги прецедете и изплакнете със студена вода.

Нарязаната на ситно тиква полейте в 1 лъжица зехтин. Добавете към нея ньоките, жълтъците, сметаната, индийското орехче, 1/2 чаена чаша моцарела, половината листенца градински чай и 1/2 от синьото сирене.

Разбъркайте всички продукти и изсипете в приготвената тава.

Поръсете с останалата моцарела и печете за 45-50 минути, докато тиквата се сготви.

Междувременно изпържете листенцата градински чай в 1/4 чаена чаша зехтин, докато станат хрупкави - за около 1 минута.

Отцедете върху кухненска хартия. Разпръснете ги върху ястието и поръсете с останалото синьо сирене и печени лешници.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиАнкетиДиетиЛюбопитноСнимкиЛайфстайлБотаника