Печени ньоки с тиква и градински чай

Необходими продукти:
- 750 грама картофени ньоки
- 1/3 чаена чаша зехтин
- 16 листенца градински чай
- 750 грама тиква, нарязана на тънки резенчета
- 2 жълтъка
- 600 милилитра нискомаслена сметана
- 1/2 чаена лъжица индийско орехче
- 3/4 чаена чаша настъргана зряла моцарела
- 100 грама синьо сирене, натрошено
- печени лешници за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса и намажете с масло голяма тава.
Сварете ньоките в гореща вода, докато изплуват на повърхността и ги прецедете и изплакнете със студена вода.
Нарязаната на ситно тиква полейте в 1 лъжица зехтин. Добавете към нея ньоките, жълтъците, сметаната, индийското орехче, 1/2 чаена чаша моцарела, половината листенца градински чай и 1/2 от синьото сирене.
Разбъркайте всички продукти и изсипете в приготвената тава.
Поръсете с останалата моцарела и печете за 45-50 минути, докато тиквата се сготви.
Междувременно изпържете листенцата градински чай в 1/4 чаена чаша зехтин, докато станат хрупкави - за около 1 минута.
Отцедете върху кухненска хартия. Разпръснете ги върху ястието и поръсете с останалото синьо сирене и печени лешници.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТОПРОСТАЛ капсули * 60 + 20 ВИТАГОЛД
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР КЮРБИСИА ШАМПОАН 150 мл.
НАТУРАЛИКО ПРОСТАТ ХЕЛТ капсули * 60
МАРИСТО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл
ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД ПРИ МАЗНА КОСА 250 мл BIOTRICOLOGIA
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Тиквен сладкиш с мед и орехи
- Тиква, Кюрбисия
- Сладък пастет от тиква
- Смути от сурова тиква с банан, ябълка, кефир и сусам
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Ньоки със зеленчуци и спаначено песто
- Пържени панирани ньоки
- Тиквените семки - здравословна бомба от магнезий и цинк
Коментари към Печени ньоки с тиква и градински чай