Мини еклери с маслен крем, шоколадова глазура и орехи
Необходими продукти:
2/3 чаена чаша вода
300 грама масло (100 грама за тестото и 200 грама за крема)
1 чаена чаша пшенично брашно
4 яйца
200 грама кондензирано мляко
2 супени лъжици какао на прах - по желание
щипка сол
натрошени орехови ядки за поръсване
За глазурата:
100 грама шоколад (или 3 супени лъжици какао + 2 супени лъжици захар)
50 грама масло
2 супени лъжици заквасена сметана (или същото количество прясно мляко)
Начин на приготвяне:
Налейте водата в подходящ съд и поставете на котлона. Прибавете 100 грама от маслото и сложете щипка сол. Нека сместа заври и изчакайте, докато маслото се разтопи напълно.

Тогава прибавете брашното и бъркайте бързо до еднородност.

В тестото не трябва да има бучки. Оставете го да се охлади малко.
След това чукнете яйцата и бъркайте старателно до сгъстяване. Ако използвате миксер, в началото на разбиването тестото ще е течно, като постепенно ще се сгъсти.

С помощта на сладкарски шприц оформете кръгли еклери с диаметър около 5 сантиметра, които директно подредете в тава, покрита с пергамент.

Изпечете ги в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 25-30 минути. Важно е да не отваряте фурната през това време.

Докато готовите еклери се охлаждат, направете крема.
Разбийте останалото масло (със стайна температура), към него прибавете кондензираното мляко и продължете да разбивате още 10-15 минути.

Ако ще използвате какао, изсипете го в тази смес. Вариант е да разделите крема на две части, като само едната от тях направите какаова.

Ореховите ядки изпечете и смелете, но не превръщайте в прекалено фини трохи.

Отново с помощта на шприца напълнете еклерите с готовия крем.

Намажете и повърхността им с млечно-маслената комбинация и поръсете с орехи.

Може да направите глазура, смесвайки продуктите, изброени за нея, които след това сварете до получаването на еднородна маса.


Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЛЕШНИКОВ КРЕМ 400 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЧАЕНО ДЪРВО 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГЕРАНИУМ 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ МАЩЕРКА 5 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Масло или маргарин - кое е по-доброто за сърцето?
- Маслен крем за сладкиши с кондензирано мляко
- Шарена захарна торта
- Карамелизиран лук с масло и вино
- Лесно ръководтсво за преобразуване на грам масло в супени лъжици и обратното. Инфографика
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Кашкавалени бисквитки с масло и подправки
- Орехов крем за торта с кондензирано мляко
- Домашна питка с чесново масло и магданоз
Коментари към Мини еклери с маслен крем, шоколадова глазура и орехи