Мини еклери с маслен крем, шоколадова глазура и орехи
![Мини еклери с маслен крем, шоколадова глазура и орехи - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/mini-ekleri.jpg)
Необходими продукти:
2/3 чаена чаша вода
300 грама масло (100 грама за тестото и 200 грама за крема)
1 чаена чаша пшенично брашно
4 яйца
200 грама кондензирано мляко
2 супени лъжици какао на прах - по желание
щипка сол
натрошени орехови ядки за поръсване
За глазурата:
100 грама шоколад (или 3 супени лъжици какао + 2 супени лъжици захар)
50 грама масло
2 супени лъжици заквасена сметана (или същото количество прясно мляко)
Начин на приготвяне:
Налейте водата в подходящ съд и поставете на котлона. Прибавете 100 грама от маслото и сложете щипка сол. Нека сместа заври и изчакайте, докато маслото се разтопи напълно.
Тогава прибавете брашното и бъркайте бързо до еднородност.
В тестото не трябва да има бучки. Оставете го да се охлади малко.
След това чукнете яйцата и бъркайте старателно до сгъстяване. Ако използвате миксер, в началото на разбиването тестото ще е течно, като постепенно ще се сгъсти.
С помощта на сладкарски шприц оформете кръгли еклери с диаметър около 5 сантиметра, които директно подредете в тава, покрита с пергамент.
Изпечете ги в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 25-30 минути. Важно е да не отваряте фурната през това време.
Докато готовите еклери се охлаждат, направете крема.
Разбийте останалото масло (със стайна температура), към него прибавете кондензираното мляко и продължете да разбивате още 10-15 минути.
Ако ще използвате какао, изсипете го в тази смес. Вариант е да разделите крема на две части, като само едната от тях направите какаова.
Ореховите ядки изпечете и смелете, но не превръщайте в прекалено фини трохи.
Отново с помощта на шприца напълнете еклерите с готовия крем.
Намажете и повърхността им с млечно-маслената комбинация и поръсете с орехи.
Може да направите глазура, смесвайки продуктите, изброени за нея, които след това сварете до получаването на еднородна маса.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ESN ПРОТЕИНОВ КРЕМ ЛЕШНИК 200 г
АМИКС МР. ПОПЪРС БАДЕМОВ КРЕМ 300 гр.
ОСТРОВИТ ЛЕШНИКОВ КРЕМ 400 г
ОЛ НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕН КРЕМ 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕН КРЕМ С ХИМАЛАЙСКА СОЛ 1 кг
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Обикновен маслен крем
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Домашно слънчогледово масло
- Препечени чеснови филийки с масло, самардала и чубрица
- Масло (краве)
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
Коментари към Мини еклери с маслен крем, шоколадова глазура и орехи