Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Мигас - испанско ястие с хляб и чоризо

Мигас - испанско ястие с хляб и чоризо

Мигас - испанско ястие с хляб и чоризо - изображение

Необходими продукти:

  • 1/4 чаена чаша зехтин
  • 115 грама месо от свински корем, нарязан на дребно
  • 4 смачкани скилидки чесън (цели)
  • 120 грама чоризо, нарязано на филийки
  • 1 червена чушка, почистена и нарязана
  • 1 люта чушка
  • 115 грама кейл, без стъбла, нарязан
  • 225 грама хляб, нарязан на кубчета (около 6 чаши)
  • 60 милилитра вода
  • 1 чаена лъжица пушен червен пипер
  • 2 супени лъжици магданоз

Начин на приготвяне:

В голям тиган сложете зехтина и изпържете месото от корем заедно с лука и чесъна, като разбърквате от време на време - за около 8 минути. Добавете наденицата чоризо и продължете да готвите, докато тя придобие кафеникав загар - за около 3 минути.

Извадете с решетъчна лъжица месото и зеленчуците, а чесъна изхвърлете.

Увеличете температурата на котлона и в същия тиган добавете чушките и ги изпържете, подправени със сол и пипер, за около 3 минути, докато покафенеят. Добавете листата кейл, когато омекне прехвърлете в чиния.

хляб

Идва ред в мазнината в тиган да сложите крутоните. Разбъркайте ги и леко ги полейте с вода. Изпържете ги, като ги разбърквате от време на време, за да предотвратите залепването им по дъното на тигана. Опитайте се да раздробите хляба на трохи, по време на пърженето. Ако е необходимо добавете още малко вода. Подправете с пушен пипер.

Накрая комбинирайте всичко в тигана при хляба и разбъркайте, за да се смесят вкусовете. Гответе за 1 минута и подправете със сол на вкус, поръсете с магданоза.

По желание може да сервирате ястието с пържени яйца.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияНовиниЛюбопитноЛайфстайлАнкети