Мигас - испанско ястие с хляб и чоризо
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 115 грама месо от свински корем, нарязан на дребно
- 4 смачкани скилидки чесън (цели)
- 120 грама чоризо, нарязано на филийки
- 1 червена чушка, почистена и нарязана
- 1 люта чушка
- 115 грама кейл, без стъбла, нарязан
- 225 грама хляб, нарязан на кубчета (около 6 чаши)
- 60 милилитра вода
- 1 чаена лъжица пушен червен пипер
- 2 супени лъжици магданоз
Начин на приготвяне:
В голям тиган сложете зехтина и изпържете месото от корем заедно с лука и чесъна, като разбърквате от време на време - за около 8 минути. Добавете наденицата чоризо и продължете да готвите, докато тя придобие кафеникав загар - за около 3 минути.
Извадете с решетъчна лъжица месото и зеленчуците, а чесъна изхвърлете.
Увеличете температурата на котлона и в същия тиган добавете чушките и ги изпържете, подправени със сол и пипер, за около 3 минути, докато покафенеят. Добавете листата кейл, когато омекне прехвърлете в чиния.
Идва ред в мазнината в тиган да сложите крутоните. Разбъркайте ги и леко ги полейте с вода. Изпържете ги, като ги разбърквате от време на време, за да предотвратите залепването им по дъното на тигана. Опитайте се да раздробите хляба на трохи, по време на пърженето. Ако е необходимо добавете още малко вода. Подправете с пушен пипер.
Накрая комбинирайте всичко в тигана при хляба и разбъркайте, за да се смесят вкусовете. Гответе за 1 минута и подправете със сол на вкус, поръсете с магданоза.
По желание може да сервирате ястието с пържени яйца.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с лапад, ориз и гъби
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Задушено свинско със зеленчуци в сметана
- Свинско бон филе с гъби
Коментари към Мигас - испанско ястие с хляб и чоризо