Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Мариновано свинско в панировка от ядки

Мариновано свинско в панировка от ядки

Мариновано свинско в панировка от ядки - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм обезкостено свинско филе (цяло парче)
  • сол и черен пипер

За маринатата:

  • 1 глава лук
  • 40 милилитра олио

За панировката:

  • 80-100 грама орехи, фъстъци или други ядки
  • по една малка връзка копър и магданоз
  • 1/2 или по-малко люта чушка
  • 1-2 супени лъжици заквасена сметана
  • 2 скилидки чесън
  • 10 милилитра олио
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Направете недълбоки напречни разрези по предварително измитото и подсушено свинско. Натрийте го със сол и черен пипер, разпределете нарязания на полукръгчета лук по повърхността и полейте с олиото. Оставете месото да се маринова около 2-2,5 часа.

свинско месо

Панировката направете, като смесите и смелите в блендер предпочитаните ядки (изпечени), копъра, магданоза и лютата чушка.

ядки

Към тази смес добавете заквасената сметана, малко олио, подсолете и разбъркайте.

панировка

Сложете филето върху лист найлоново фолио и от всички страни покрийте с ароматната каша.

свинско месо

Увийте плътно с фолиото и изпечете за около час и половина във фурната при средна температура (180 градуса).

към края на печенето, развийте и разтворете покритието, за да може месото да се зачерви отгоре.

свинско месо

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноАнкетиЛайфстайл