Мариновано свинско в панировка от ядки

Необходими продукти:
- 1 килограм обезкостено свинско филе (цяло парче)
- сол и черен пипер
За маринатата:
- 1 глава лук
- 40 милилитра олио
За панировката:
- 80-100 грама орехи, фъстъци или други ядки
- по една малка връзка копър и магданоз
- 1/2 или по-малко люта чушка
- 1-2 супени лъжици заквасена сметана
- 2 скилидки чесън
- 10 милилитра олио
- сол
Начин на приготвяне:
Направете недълбоки напречни разрези по предварително измитото и подсушено свинско. Натрийте го със сол и черен пипер, разпределете нарязания на полукръгчета лук по повърхността и полейте с олиото. Оставете месото да се маринова около 2-2,5 часа.
Панировката направете, като смесите и смелите в блендер предпочитаните ядки (изпечени), копъра, магданоза и лютата чушка.
Към тази смес добавете заквасената сметана, малко олио, подсолете и разбъркайте.
Сложете филето върху лист найлоново фолио и от всички страни покрийте с ароматната каша.
Увийте плътно с фолиото и изпечете за около час и половина във фурната при средна температура (180 градуса).
към края на печенето, развийте и разтворете покритието, за да може месото да се зачерви отгоре.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско с гъби в сметана
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско бон филе с гъби
- Свинско с кисело зеле и картофи
Коментари към Мариновано свинско в панировка от ядки