Мариновани свински гърди в портокалов сос
Необходими продукти:
1,200 - 1,500 килограма свински гърди
1 чаена лъжица сол
2 големи глави лук
За соса:
1 голям портокал
2-2,5 супени лъжици горчица
3-3,5 супени лъжици мед
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица смес от различни видове смлян пипер
12-15 капки сос Табаско
2 чаени лъжици смлян червен пипер
1/2 чаена лъжица сух розмарин
1,5 чаена лъжица сух босилек
Начин на приготвяне:
Обелете портокала, разделете на резени и сложете в блендер заедно с част от кората. Прибавете солта, черния пипер, розмарина и босилека, също капките сос Табаско. Смелете всичко до състояние на пюре, към което добавете червения пипер, меда и за получаването на по-гъста консистенция, използвайте и малко нишесте. Бъркайте до еднородност на сместа.
Измийте гърдите, подсушете ги и натрийте със сол. След това намажете всички страни с готовия портокалов сос и увийте в найлонов плик. Оставете месото да се маринова в продължение на час.
Нарежете лука на едри парчета, които подредете по дъното на подмазана с олио тава. Върху него сложете свинските гърди и намажете с останалия сос.
Изпечете в загрята до 190-200 градуса фурна до готовност.
Точното време зависи от дебелината на парчето месо, но минимумът за приготвянето му е 70 минути, а максимумът - почти 2 часа.
Когато извадите от фурната, увийте гърдите във фолио и оставете за 15 минути.
След това може да поднесете ароматното ястие.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско с кисело зеле и картофи
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинска супа с ориз
Коментари към Мариновани свински гърди в портокалов сос