Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Мариновани пилешки шишчета с марината и подправки

Мариновани пилешки шишчета с марината и подправки

Мариновани пилешки шишчета с марината и подправки - изображение

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици запечен сусам
  • 1 супена лъжица див лук
  • 1 чаена лъжица лют пипер на люспи
  • 1/2 чаена лъжица настъргана кора от лимон
  • Сол

За пилето:

  • 1/3 чаена чаша кафява захар
  • 1/3 чаена чаша мирин
  • 1/3 чаена чаша соев сос
  • 1/4 чаена чаша оризов оцет
  • 800 грама пилешки горни бутчета без кожа
  • Зехтин
  • Сол

Начин на приготвяне:

Разбъркайте подправките в една купичка – сусамовото семе, дивия лук, пипера, лимоновата кора и подправете със сол.

Пригответе пилешките шишчета: Комбинирайте кафявата захар, мирина, соевия сос и оцета в малка тенджера. Прехвърлете 1/4 чаена чаша от сместа в торбичка с цип.

Нарежете бутчетата на кубчета и ги сложете в плика, масажирайте с ръце, за да се овкусят. Мариновайте ги от 2 до 12 часа.

Междувременно сложете останалата марината да къкри, докато се редуцира на половина (около 8-10 минути).

Загрейте скара (грил) на средна температура и я намажете със зехтин.

Направете шишчета с 6-8 парченца. Подправете ги леко със сол и ги сложете на скарата. Печете ги за около 4 минути, докато станат кафяви и се получи загар по тях.

След това намажете с редуцираната марината и върнете на скарата, обръщайте на всеки 30 секунди и мажете, това ще ви отнеме още около 5 минути.

Готовите шишчета поръсете с приготвените подправки.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник:epicurious.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЛюбопитноХрани и ястияХранене при...Здравни съветиДиетиНовиниАнкети