Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Маймунски хляб с пилешко, моцарела и барбекю сос

Маймунски хляб с пилешко, моцарела и барбекю сос

Маймунски хляб с пилешко, моцарела и барбекю сос - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама тесто за пица
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер
  • 1 чаена лъжица чесън на прах
  • 3 чаени чаши настъргана моцарела
  • 1 чаена чаша нарязан червен лук
  • 2 чаени чаши накъсано сготвено пилешко месо
  • 1 1/4 чаена чаша барбекю сос
  • свеж кориандър за сервиране


Начин на приготвяне:

Накъсайте тестото на малки топчета и ги сложете в купа.

Полейте ги със зехтина и ги подправете. С ръце ги разбъркайте, за да ги намазните, като внимавате да не загубят формата си.

Добавете лука и моцарелата и отново размесете с ръце, за да покриете всички топчета с продуктите.

В малка купичка сложете пилешкото месо и сложете 1/4 чаена чаша от барбекю соса, разбъркайте и добавете при парченцата тесто и отново разбъркайте.

Покрийте малката форма за торта (с диаметър 22 сантиметра) с хартия за печене.

хляб

Сложете 1 ред от топчетата и намазнете добре малка огнеупорна купичка от външната страна. Сложете я в центъра на тавата, върху тестото, и покрай нея сложете останалите топки. Притиснете леко купичката и сложете маймунския хляб да се пече за 25 минути на 190 градуса (в предварително загрята фурна).

извадете купичката

Извадете от фурната и с щипки внимателно изкарайте купичката от центъра на хляба, върнете в печката за още 10 минути.

Напълнете получената купичка в центъра на тестото с барбекю сос и сервирайте хляба поръсен с кориандър.


За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЛайфстайлВидеоСнимкиЗдравни съветиХрани и ястияНовиниДиетиИнтервюта