Кюфтета от хляб и коприва

Необходими продукти:
- 200 грама стар хляб, нарязан на кубчета
- 200 милилитра прясно мляко, леко затоплено
- 2 яйца
- 100 грама листа от коприва
- 1 супена лъжица брашно
- 40 грама натрошено сирене
- 20 грама масло
- 1 малка глава лук
- 1 скилидка чесън
- 1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан на ситно
- щипка индийско орехче
- щипка лимонова кора
- сол и прясно смлян черен пипер
За пържене:
- 2 яйца, леко разбити
- масло
За поръсване:
- настърган пармезан
- зелен лук
Начин на приготвяне:
- Накиснете кубчетата хляб в голяма купа със затопленото прясно мляко. Оставете ги да престоят 30 минути.
- През това време нарежете на ситно чесъна и лука.
- Измийте добре листата от коприва, отцедете и нарежете на едро.
- Загрейте маслото в голям тиган на средно силен огън и сотирайте лука и чесъна за 2-3 минути.
- Добавете копривата и гответе още 3-4 минути, като разбърквате периодично.
- Прибавете хляба и поръсете с подправките.
- Добавете брашното, сиренето и яйцата и разбъркайте добре. Отстранете тигана от котлона.
- Оставете сместа леко да се охлади, навлажнете ръцете си и оформете 6 топки.
- Потопете всяка една от тях в яйце така, че да се покрие равномерно.
- Загрейте масло в тиган на средно силен огън и пържете кюфтетата до златисто кафяв цвят, като ги обръщате периодично.
- Поднесете ги топли, поръсени със зелен лук и настърган пармезан и гарнирани със зелена салата по избор.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Спагети с кюфтета в доматен сок
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Сочна телешка плескавица със сирене
- Рецепти за домашен хляб без месене (от бяло брашно и от пълнозърнесто със семена)
- Царевичен хляб с ягодово сладко
- Кюфтета на фурна с млечен сос и ориз
- Хлебен пудинг с кокосово мляко с карамел
- Доматена запеканка с кюфтета
- Хлебен пудинг
- Печен хляб с яйца и домати
Коментари към Кюфтета от хляб и коприва