Хлебни кюфтета със сирене

Необходими продукти:
400 г стар бял хляб
1 скилидка чесън (или на вкус)
1 супена лъжица каперси
1 стрък целина
1 чаена лъжица микс от подправки по ваш избор
4 яйца
100 г настърган пармезан
сол и пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Отделете кората от хляба, средата нарежете на парчета и залейте със студена вода за 5 минути. Нарежете на ситно каперсите, целината и чесъна, прибавете ги към напоения хляб, като първо отцедите водата. Сложете и останалите съставки и замесете "кайма". Нагорещете олио (не е необходимо голямо количество), от сместа оформете "кюфтенца" и ги изпържете в него от двете страни (за около 2 - 3 минути от всяка).
Кюфтетата се поднасят горещи или топли. Може да сервирате с доматен сос или просто така.
Може да експериментирате с подправките, също да добавите и маслини и/или друг вид сирене.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Спагети с кюфтета в доматен сок
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Сочна телешка плескавица със сирене
- Рецепти за домашен хляб без месене (от бяло брашно и от пълнозърнесто със семена)
- Царевичен хляб с ягодово сладко
- Кюфтета от хляб и коприва
- Кюфтета на фурна с млечен сос и ориз
- Хлебен пудинг с кокосово мляко с карамел
- Доматена запеканка с кюфтета
- Хлебен пудинг
Коментари към Хлебни кюфтета със сирене