Печен хляб с яйца и домати

Необходими продукти:
Необходими продукти:
няколко филии хляб
няколко яйца (в зависимост от броя филии)
резени домат
олио
сол
Начин на приготвяне:
Подмажете дъното на тиган с олио, поставете на котлона и подредете филиите в съда. Върху всяка сложете по резен-два домат и подсолете на вкус.
Когато хлябът се запече, обърнете от другата страна заедно с доматите по повърхността. Отгоре чукнете яйцата, разбъркайте леко, затворете тигана с капак и намалете температурата.
Оставете ястието да се приготвя до желаната готовност на яйцата.
Може да поръсите с нарязани зелени подправки, преди да поднесете или да сервирате със сирене.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Да разбием заблудите - хляба
- Погача за прощъпулник
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб
- Хляб с просо, слънчогледови семена и мед
- Класическа рецепта за чабата
Коментари към Печен хляб с яйца и домати