Печен хляб с яйца и домати
Необходими продукти:
Необходими продукти:
няколко филии хляб
няколко яйца (в зависимост от броя филии)
резени домат
олио
сол
Начин на приготвяне:
Подмажете дъното на тиган с олио, поставете на котлона и подредете филиите в съда. Върху всяка сложете по резен-два домат и подсолете на вкус.
Когато хлябът се запече, обърнете от другата страна заедно с доматите по повърхността. Отгоре чукнете яйцата, разбъркайте леко, затворете тигана с капак и намалете температурата.
Оставете ястието да се приготвя до желаната готовност на яйцата.
Може да поръсите с нарязани зелени подправки, преди да поднесете или да сервирате със сирене.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Печен хляб с яйца и домати