Лучен огретен с пиле
Необходими продукти:
- 1 килограм лук, нарязан на полумесеци
- 400-500 грама нарязано пилешко месо
- сол, черен пипер
- 3 грама куркума
- 3-4 яйца
- 1-2 супени лъжици брашно
- 150 грама настърган кашкавал
- 100-150 милилитра прясно мляко
- 1 супена лъжица кисело мляко
Начин на приготвяне:
Загрейте част от маслото в тенджера. Сотирайте нарязаните лук и пилешко месо. Подправете със сол, куркума и черен пипер.
Изсипете сместа в тава и покрийте с настъргания кашкавал. Разбийте яйцата, налейте прясното мляко, добавете брашното, киселото мляко и залейте ястието.
Запечете го в загрята фурна на 200 градуса до златиста коричка. Поръсете с магданоз. Разрежете, поднесете и с удоволствие хапнете!
Добър апетит!
Източник: cuisinefabienne.canalblog.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
БИОХЕРБА ЛУКОВ ШАМПОАН 270 мл
КАЛОИДОН ПЛЮС гел 30 мл
Нов911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Ползи и вреди на червения лук
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
Коментари към Лучен огретен с пиле