Лесен черешов сладкиш

Необходими продукти:
- 1 1/2 чаена чаша череши
- 4 яйца размер L
- 1/2 чаена чаша захар
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 1 супена лъжица амарето или екстракт от бадем
- 3/4 чаена чаша брашно
- 1/2 чаена лъжъца сол
Начин на приготвяне:
Черешите почистете от костилките и нарежете на половинки.
Намажете с масло 18 сантиметрова тавичка и подредете черешите на дъното й.
Включете фурната на 175 градуса.
В блендер смесете яйцата и захарта, трябва да се получи много въздушна смес. Прибавете млякото и аромата, брашното и солта и отново блендирайте (може да приготвите и тестото, като разбърквате на ръка). Изсипете тестото в тавата. Печете до суха клечка за около 40 минути.
Охладете за кратко, след което внимателно обърнете сладкиша в голяма чиния. Поръсете с пудра захар и сервирайте топъл или на стайна температура. Може да добавите и топка от любимия си сладолед, особено ако изберете топлото сервиране.
Източник:
delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Летен сладкиш с малини и кайсии
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- 10 невероятни ползи от черешите за нашето здраве
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Череша
- Лесен кокосов сладкиш
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
Коментари към Лесен черешов сладкиш