Лесен плодов сладкиш с прясно мляко и масло
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица безсолно масло
- 300 грама пресни плодове /череши, горски плодове, праскови, смокини, сливи и т.н./
- 1 чаена чаша пълномаслено прясно мляко
- 1/2 чаена чаша захар
- 3 големи яйца
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 1/2 чаена чаша брашно
- 1 чаена лъжичка прясно настъргана лимонова кора
- 1/4 чаена лъжичка сол
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса и преместете скарата в долната й част.
- Почистете плодовете и ги нарежете, според големината. Горските плодове оставете цели, прасковите нарежете на филийки, смокините разполовете и т.н.
- Смесете прясното мляко, захарта, яйцата и ваниловия екстракт в блендер и пасирайте за 20 секунди.
- Добавете брашното, настърганата лимонова кора и солта и отново пасирайте до гладка смес.
- Изсипете тестото в подмазана кръгла тавичка или съд за печене с приблизителни размери 23 сантиметра.
- Отгоре разпределете плодовете, като внимавате да не се застъпват.
- Печете в продължение на 45-50 минути докато сладкишът бухне и придобие златисто кафяв цвят.
- Оставете го да се охлади за около 15 минути.
- Поръсете с пудра захар, нарежете и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО ГХИ - ПРЕЧИСТЕНО МАСЛО 160 гр.
ЗОЯ БИО ГХИ - ПРЕЧИСТЕНО МАСЛО 450 гр.
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ПОСТАВКА СЪС СЛАДКИШИ BJ187
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Дюля
- Млечно смути със замразени плодове
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Обикновен маслен крем
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
Коментари към Лесен плодов сладкиш с прясно мляко и масло