Кокосов маслен сладкиш Лейзи Дейзи
Необходими продукти:
за кейка
- 125 милилитра прясно мляко
- 20 грама краве масло
- 3 милилитра течна ванилия
- 100 грама захар
- 2 яйца
- 100 грама брашно
- 10 грама бакпулвер
- щипка сол
за топинга
- 100 грама кафява захар
- 5 супени лъжици масло
- 50 милилитра течна сметана
- 1 чаена чаша подсладени кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Загрейте млякото в тенджера и прибавете маслото и ванилията.

В друг съд прибавете захарта, охладената вече млечна смес и яйцата. Разбъркайте докато съставките се комбинират.

Прибавете брашното, бакпулвера и солта. Бъркайте до еднородност и изсипете тестото върху намаслена йенска форма или тава.

Загрейте фурната на 180 градуса и запече за 20 минути и охладете.

През това време пригответе топинга. В тенджера сипете захарта, маслото, сметаната и изчакайте сместа да заври.

Тогава сипете кокосовите стърготини и разбъркайте.

Свалете от котлона сладката глазура и я разпределете върху сладкиша.

Загрейте фурната на 200 градуса и допечете още 10-15 минути. Охладете, разрежете и поднесете.

Да ви е сладичко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: toriavey.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОКОСОВ ОРЕХ ОРГАНИК 454 г NATURE'S WAY
НАУ ФУДС МСТ ОЙЛ 473 мл
ОСТРОВИТ КОКОСОВО МАСЛО 900 г
ОСТРОВИТ КОКОСОВО МАСЛО ЕКСТРА ВЪРДЖИН 900 г
БИОТОНА МСТ ОЙЛ 500 мл
КОКОСОВО МАСЛО ОРГАНИК 440 мл НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Баклави и сиропирани сладкиши
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Кокосови сладки от три продукта
- Масло или маргарин - кое е по-доброто за сърцето?
- Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
- Сладкиш с мандарини и филирани бадеми
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Маслен крем за сладкиши с кондензирано мляко
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Кашкавалени бисквитки с масло и подправки
Коментари към Кокосов маслен сладкиш Лейзи Дейзи