Кокосов маслен сладкиш Лейзи Дейзи
Необходими продукти:
за кейка
- 125 милилитра прясно мляко
- 20 грама краве масло
- 3 милилитра течна ванилия
- 100 грама захар
- 2 яйца
- 100 грама брашно
- 10 грама бакпулвер
- щипка сол
за топинга
- 100 грама кафява захар
- 5 супени лъжици масло
- 50 милилитра течна сметана
- 1 чаена чаша подсладени кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Загрейте млякото в тенджера и прибавете маслото и ванилията.
В друг съд прибавете захарта, охладената вече млечна смес и яйцата. Разбъркайте докато съставките се комбинират.
Прибавете брашното, бакпулвера и солта. Бъркайте до еднородност и изсипете тестото върху намаслена йенска форма или тава.
Загрейте фурната на 180 градуса и запече за 20 минути и охладете.
През това време пригответе топинга. В тенджера сипете захарта, маслото, сметаната и изчакайте сместа да заври.
Тогава сипете кокосовите стърготини и разбъркайте.
Свалете от котлона сладката глазура и я разпределете върху сладкиша.
Загрейте фурната на 200 градуса и допечете още 10-15 минути. Охладете, разрежете и поднесете.
Да ви е сладичко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: toriavey.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТОНА МСТ ОЙЛ 500 мл
КОКОСОВО МАСЛО ПРЕМИУМ 300 мл NATURE'S WAY
ПРОМОКОКОСОВ ОРЕХ ОРГАНИК 454 г NATURE'S WAY
ПРОМООСТРОВИТ КОКОСОВО МАСЛО 900 г
КОКОСОВО МАСЛО ОРГАНИК 440 мл НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОСТРОВИТ КОКОСОВО МАСЛО ЕКСТРА ВЪРДЖИН 900 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Баклави и сиропирани сладкиши
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- Кокосови сладки от три продукта
- Обикновен маслен крем
- Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
Коментари към Кокосов маслен сладкиш Лейзи Дейзи