Лазаня с кайма, сирена и гъби
Необходими продукти (за 6 порции):
500 грама кайма по избор
250 грама лазаня
1 супена лъжица нарязани гъби
1/2 чаена чаша нарязан на ситно лук
2 намачкани скилидки чесън
4 супени лъжици нарязан на ситно магданоз
1 супена лъжица сол
1 1/2 супена лъжица сух босилек
1 чаена лъжица италиански подправки
1/2 чаена лъжица резене
1/4 чаена лъжица прясно смлян черен пипер
1 чаена чаша сирене рикота
500 милилитра готов сос маринара
100 грама моцарела (нарязана на парчета)
2 чаени чаши размразен спанак
1/3 чаена чаша настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса.
Към каймата добавете гъбите, лука, чесъна, магданоза, сол, босилека, италианските подправки, резенето, пипера. Запържете всичко на среден огън за около 10 - 12 минути (докато месото покафенее). Изсипете сместа в купа, прибавете рикотата.
Сварете лазанята, спазвайки инструкциите на опаковката, след което отцедете водата.
Подмажете тава със зехтин, сложете ред лазаня, 1/3 от каймата, 1/3 от соса марината, 1/3 от моцарелата. Повторете още два пъти подредбата в същата последователност. Спанака сложете между втория и третия слой.
Поръсете лазанята с пармезан, покрийте с фолио и поставете във фурната за 30 минути, след това махнете фолиото и нека ястието се пече още 20 минути.
Изчакайте да се охлади и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Джоб пица с кори за лазаня
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Бутер баница с кайма
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
- Панирани шницели от кайма
- Хапки от кайма с топено сирене и чесън
- Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
- Лазаня с тортила, чедър и кайма
Коментари към Лазаня с кайма, сирена и гъби