Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Лазаня с кайма, млечен сос с топено сирене и кашкавал

Лазаня с кайма, млечен сос с топено сирене и кашкавал

от 22 юни 2018г.
Лазаня с кайма, млечен сос с топено сирене и кашкавал - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

За тестото:

  • около 400 грама брашно
  • 2 яйца
  • около 100 милилитра вода
  • 1 супена лъжица олио
  • 1 чаена лъжица сол

За плънката:

  • 400 грама кайма
  • 2 глави лук
  • 2 моркова
  • 2-3 супени лъжици доматено пюре
  • сол, черен пипер и олио

За соса:

  • 100 грама масло
  • 2 супени лъжици брашно
  • прясно мляко (количеството зависи от желаната гъстота на соса)
  • 100 грама топено сирене
  • 150 грама кашкавал
  • индийско орехче

 

Начин на приготвяне:

Тестото

Смесете яйцата, брашното, олиото и разбъркайте. Налейте водата и направете еднородно тесто, то трябва да не се лепи по ръцете.


Плънката

Нарежете лука ситно, запържете го в олио до златисто и добавете предварително настърганите моркови. Пържете до омекване на зеленчуците (около 5 минути). Тогава към тях прибавете каймата (най-добре използвайте смес от телешко и свинско) и бъркайте до нейната готовност (с дървена лъжица).

Щом сместа се изпържи, сложете 2-3 супени лъжици доматено пюре (може да заместите с настъргани пресни домати) и подправките. Пет минути по-късно плънката ще бъде готова и може да я свалите от котлона.


Соса

Разтопете маслото в тиган, изсипете в него брашното и го изпържете до златисто, като бъркате непрекъснато. След това добавете прясното мляко, вливайки го на тънка струя. Бъркайте, за да не се образуват бучки. Гответе соса до достигане на предпочитаната от вас гъстота.

Тогава прибавете настърганото топено сирене и продължете да бъркате, докато то се разтопи. Подправете със сол и настъргано индийско орехче на вкус. В случай че се образуват бучки, пасирайте соса в блендер.

Сместа бързо ще се сгъсти, затова не се бавете със сглобяването на лазанята.

Разточете тестото на тънки пластове, удобни и подходящи за побиране във формата, която ще използвате за печене на лазанята. Сложете ги във вряща подсолена вода за минута, след което разположете единия по дъното на съда, предварително намазнен. Разпределете слой от плънката (1/3 от общото количество, ако сте направили три листа от тестото), върху който нанесете част от соса и поръсете с настърган кашкавал.

Последният ред трябва да бъде от тесто, намажете го със соса и обилно покрийте с кашкавал.

Изпечете лазанята при температура на фурната от 200 градуса, а необходимото време е около 40 минути.


Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: topshef.ru

Още по темата:
  • Лесна лазаня с патладжан и рикота Лесна лазаня с патладжан и рикота
  • Лазаня с тортила, чедър и кайма Лазаня с тортила, чедър и кайма
  • Лазаня с три вида сирена и люта чушка Лазаня с три вида сирена и люта чушка
  • Лазаня с пилешко, гъби, лук и домати Лазаня с пилешко, гъби, лук и домати
5.0/5 1 оценка

Коментари към Лазаня с кайма, млечен сос с топено сирене и кашкавал

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Лазаня с кайма, млечен сос с топено сирене и кашкавал
    www.framar.bg 
    на 03 July 2025 в 00:29
    Коментирайте "Лазаня с кайма, млечен сос с топено сирене и кашкавал"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Пикатна кайма с кашкавал на тиган
  • Лесна лазаня с патладжан и рикота
  • Панирани шницели от кайма
  • Оризова запеканка с кайма, заквасена сметана и яйце
  • Картофи Болонезе
  • Къббе (кюфтета от кайма и булгур) с чеснов сос
  • Лазаня с тортила, чедър и кайма
  • Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
  • Запеканка от тиквички с кайма и домати
  • Печени тиквички с кайма, ориз и домати на фурна
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Знаете ли как се правят домашни кори за лазаня?

преди 3780 дни, 11 часа и 40 мин.

Толкова много рецепти за лазаня – какво предлагате?

преди 4227 дни, 8 часа и 40 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 5 дни, 8 часа и 40 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 7 дни, 1 час и 21 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 19 дни, 8 часа и 13 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 19 дни, 15 часа и 14 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Кайма Кайма

Кайма

от 16 дек 2016г. Прочети повече
Как да замразим каймата, така че да е най-лесна за обработка? Как да замразим каймата, така че да е най-лесна за обработка?

Как да замразим каймата, така че да е най-лесна за обработка?

от 05 дек 2014г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ВИШИ СОЛЕЙ АВТОБРОНЗИРАЩО МЛЯКО ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО 100 мл

ЛА РОШ ТОЛЕРИАН СЕНЗИТИВ ХИДРАТИРАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 40 мл

ЛИПОКАНТЕ таблетки 1 мг * 30

ИМУРАН таблетки 50 мг * 100

ЛИПОКАНТЕ таблетки 2 мг * 30

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЛЕВЗЕЯ ПЛЮС 10 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 юли 2025г. в 21:34:27

ЛЕВЗЕЯ ПЛЮС 10 мл

Коментар на: В12 от 02 юли 2025г. в 20:39:41

БАНЕОЦИН маз 20 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 юли 2025г. в 20:27:07

БАНЕОЦИН маз 20 г

Коментар на: DOBROMIR SIMOV от 02 юли 2025г. в 19:34:48

АМОКСИКЛАВ филмирани таблетки 875 мг / 125 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 юли 2025г. в 17:28:43
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival