Кускус с тиквички, маслини и бадемови листенца

Необходими продукти:
- 6 супени лъжици кускус
- 6 маслини
- 1/2 тиквичка
- 2 стръка пресен босилек
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжица настъргана лимонова кора
- бадемови листенца, черен пипер, сол, чесън
Начин на приготвяне:
Изсипете кускуса в тенджера, добавете малко зехтин, сложете щипка сол, залейте с вряща вода и оставете така за 10 минути (не сварявайте).
В сух тиган изпечете бадемовите листенца, докато станат леко златисти.
Тиквичката нарежете на четвъртинки и изпържете, като добавите и мъничко чесън при тях. Подсолете и прибавете бадемовите листенца, след това маслините (разрязани на половинки и почистени от костилките). Нека всичко се пържи известно време и тогава смесете с вече омекналите зрънца кускус.
Поръсете ястието с настъргана лимонова кора и го поднесете с украса от листенца босилек.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Кускус с морски дарове
- Печени тиквички с кашкавал и чесън
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Печена сьомга с тиквички, лимон и билки
- Черен ориз с праз и домати
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Шишчета от тиквички с кайма във фолио
- Шишчета от тиквички с кайма
Коментари към Кускус с тиквички, маслини и бадемови листенца