Крехко вратно месо в сос от домашна лютеница

Необходими продукти за четири порции:
- 1 килограм свинско вратно месо
- кимион и черен пипер на вкус
- сол на вкус
- масло за запръжка
- 2 супени лъжици брашно
- 1 буркан домашна лютеница
- 1 глава лук
- 50 милилитра червено вино
- 1-2 дафинови листа
- 2-3 стръка нарязан пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете месото, подправете го със сол, черен пипер и кимион. Сгорещете масло, оваляйте свинското в брашното и го запържете. Отцедете, сложете го в тава и покрийте с алуминиево фолио.
Загрейте фурна на 200 градуса и запечете за 30 минути. Запържете лука, сложете лютеницата, виното, дафиновите листа и оставете сместа да къкри на слаб огън за 10 минути.
След готовност на месото разсипете порции и гарнирайте със соса. Поднесете и с апетит хапнете!
Да ви е вкусно!
Източник: www.food.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско бон филе с гъби
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско бонфиле със сос от горчица и кленов сироп
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Свински медальони в бекон на фурна
- Печен свински бут с чесън и лимон
- Картофени лодки с месо
Коментари към Крехко вратно месо в сос от домашна лютеница