Месна супа със зеленчуци и яйца

Необходими продукти:
- 400 грама ситно нарязано свинско месо
- 2 обелени и настъгани моркова
- листа от керевиз, нарязани ситно
- 1 глава лук, настъргана
- 1-2 нарязани чушки
- 2 зрели домата, настъргани
- 1-2 картофа
- сол, черен пипер
- сок от лимон на вкус
- 30 милилитра зехтин
- 1 супена лъжица сух естрагон
- 1/2 чаена лъжичка сух риган
- 2 жълтъка, разбити
- няколко скилидки чесън
- вода около два литра
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте мазнината и я сгорещете. Запържете месото и го подправете със сол, черен пипер и чесън. Разбъркайте и след 2-3 минути добавете морковите, целината, лука, чушките, доматите и картофите, нарязани ситно. Разбъркайте сместа и налейте водата.
Подправете с риган, естрагон и сок от лимон. Оставете супата да се готви на тих огън, разбърквайте я периодично и след 30-40 минути изключете котлона. Може да я застроите още гореща с разбитите жълтъци.
Заради липсата на белтък няма опасност ястието да се пресече. Комбинирайте черпак от бульона с жълтъците, разбъркайте и налейте обратно към супата. Разпределете в купички и поднесете топла.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.thebossykitchen.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско бон филе с гъби
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско с гъби в сметана
- Свинско бонфиле със сос от горчица и кленов сироп
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
Коментари към Месна супа със зеленчуци и яйца