Месна супа със зеленчуци и яйца
Необходими продукти:
- 400 грама ситно нарязано свинско месо
- 2 обелени и настъгани моркова
- листа от керевиз, нарязани ситно
- 1 глава лук, настъргана
- 1-2 нарязани чушки
- 2 зрели домата, настъргани
- 1-2 картофа
- сол, черен пипер
- сок от лимон на вкус
- 30 милилитра зехтин
- 1 супена лъжица сух естрагон
- 1/2 чаена лъжичка сух риган
- 2 жълтъка, разбити
- няколко скилидки чесън
- вода около два литра
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте мазнината и я сгорещете. Запържете месото и го подправете със сол, черен пипер и чесън. Разбъркайте и след 2-3 минути добавете морковите, целината, лука, чушките, доматите и картофите, нарязани ситно. Разбъркайте сместа и налейте водата.
Подправете с риган, естрагон и сок от лимон. Оставете супата да се готви на тих огън, разбърквайте я периодично и след 30-40 минути изключете котлона. Може да я застроите още гореща с разбитите жълтъци.
Заради липсата на белтък няма опасност ястието да се пресече. Комбинирайте черпак от бульона с жълтъците, разбъркайте и налейте обратно към супата. Разпределете в купички и поднесете топла.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.thebossykitchen.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Свинско с домати и лук на фурна
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Рецепти за свинска пача чорба
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински врат с дюли и червено вино
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
Коментари към Месна супа със зеленчуци и яйца