Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Кокосов тарт с мед и маракуя

Кокосов тарт с мед и маракуя

Кокосов тарт с мед и маракуя - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама домашни обикновени бисквити
  • 60 грама разтопено масло
  • 3 листа желатин
  • 400 милилитра кокосов крем
  • 360 грама течен мед
  • 300 грама кисело мляко
  • 6 плода маракуя (използвайте само вътрешната част)
  • 1 чаена чаша портокалов сок

Начин на приготвяне:

Намазнете тортена тава с отделящи се стени с мазнина, а на дъното залепете лист пергаментова хартия.

Домашните бисквити смелете, за да се получат трохи. Добавете маслото и направете няколко пулсации, за да се комбинират. Изсипете в приготвената тавичка и притиснете добре, за да се оформи блат.

Накиснете желатина за 5 минути в студена вода.

Междувременно кокосовия крем, половината от меда и щипка сол затоплете, докато заврат. Изстискайте водата от желатина и го сложете в горещата смес и разбъркайте, за да се разтвори. Пресипете кокосовата смес в студена купа и оставете за 1 час да се охлади. Сипете киселото мляко към кокоса и разбъркайте. Излейте сместа върху блата и охладете за 2 часа, докато стегне.

През това време пригответе медения сос с маракуя. Вземете 180 грама мед сложете в касерола и изчакайте да заври. Гответе в продължение на 4 минути и добавете семенцата маракуя заедно с портокаловия сок. Оставете да ври за 10 минути, докато сосът се сгъсти. Охладете за 2 часа.

Сладкишът извадете от тавичката и сложете в подходящо плато за сервиране. Полейте с медената глазура с маракуя и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияЗдравни съветиРецептиЛюбопитноБотаникаСнимкиЛайфстайл