Яйчен тарт с шунка, лук и кашкавал

Необходими продукти за яйчения тарт:
- 250 грама пшенично брашно
- 8 яйца
- 200 грама шунка
- 100 грама кашкавал
- 120 грама размекнато масло
- 400 милилитра течна сметана
- 1 глава лук
- 2 супени лъжици вода
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне на тарта от яйца с шунка:
Стрийте мекото масло с брашното, за да получите фини трохи. Към тях прибавете 1 яйце, водата и сол на вкус. Замесете еластично тесто, увийте го в стреч фолио и приберете в хладилната камера за половин час.
Сварете твърдо 4 яйца, шунката нарежете на тънки сламки, кашкавала настържете едро.
Намажете обилно форма за печене с масло. Разточете кръг от тестото и го сложете в съда така, че се покрият и стените му. Изсипете сурови бобени или оризови зърна отгоре, за да не се развали формата на основата, и изпечете за около 10 минути на 180 градуса.
Смесете в купа продуктите за плънката: сметаната, шунката, останалите 3 сурови яйца, кашкавала, нарязания на кубчета лук и подправете.
Изсипете върху запечената основа (първо отстранете тежестта), подредете яйцата, разрязани на половинки, и върнете във фурната за още 15-20 минути.
Вместо шунка може да използвате спанак или зелен лук, а вариант за декорация са пера зелен лук.
Да ви е вкусен готовият яйчен тарт с шунка, лук и кашкавал!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: sovkusom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Смокинов тарт с мед, маскарпоне и солени бисквитки
- Плодов тарт с лимонов крем
- Тарт със спанак, пармезан и рикота
- Тарт татен
- Шоколадов тарт със сушени сини сливи и крем ганаш с маскарпоне
- Тарт с корнфлейкс и сладко от ягоди
- Галет с картофи и праз
- Бутер тарт с кайма, домати и кедрови ядки
- Вегетариански тарт с тиква
- Тарт с цели домати и козе сирене
Коментари към Яйчен тарт с шунка, лук и кашкавал