Плодов тарт с лимонов крем
Комбинация от ароматни горски плодове и витаминозни цитруси в изящно красив и вкусен плодов тарт.
Необходими продукти:
за основата:
- 1/4 чаша краве масло, меко
- 1/4 чаша захар
- 1 чаена лъжичка лимонова кора, ситно настъргана
- 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
- 1/2 чаена лъжичка ванилия
- щипка сол
- 1 яйчен белтък
- 1 и 1/4 чаши брашно
за крема:
- 3/4 чаша обезмаслено крема сирене, меко
- 2 супени лъжици пудра захар
- 1/2 чаша нискомаслено кисело мляко
за гарниране:
- 2 чаши пресни горски плодове
- мед (по избор)
- листа прясна мента
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса. Намажете с мазнина дъното на кръгла тавичка с падащо дъно.
основата:
Разбийте с миксер в голяма купа кравето масло на средна скорост за 30 секунди. Добавете захарта, 1 чаена лъжичка лимонова кора, бакпулвера, ванилията и солта и разбийте с миксера. Последователно сложете яйчния белтък и брашното и продължете процеса. С помощта на дървена лъжица разбъркайте останалото брашно (или омесете с ръце).
Полученото тесто разпределете върху дъното и по краищата на кръглата тавичка, покрийте с фолио и запечете за 6 минути, след което махнете фолиото и запечете за още 6-7 минути или докато коричката леко покафенее.
кремът:
В малка купа разбъркайте заедно сиренето, пудрата захар, 1 чаена лъжичка лимонова кора и кисело мляко.
Изсипете крема върху охладената основа. Гарнирайте с горски плодове, мед, листа мента и лимонова кора. Нарежете и сервирайте.
Да ви е сладко!
eatingwell.com
Коментари към Плодов тарт с лимонов крем