Пълнозърнест плодов тарт

Необходими продукти:
- 200 грама овесени ядки
- 100 грама смлени орехи
- 5 грама канела на прах
- 1/4 чаена лъжичка индийско орехче
- 4 чаени лъжици кафява захар
- 1/3 чаена чаша кокосово масло
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 4 чаени лъжички бадемово мляко
за глазурата
- 150 грама сурово кашу
- 2 супени лъжици мед
- 1 чаена лъжица бадемово мляко
- 1/2 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 2 чаени лъжички кокосово масло
за украса
- сини сливи
- киви
- къпини
Начин на приготвяне:
Накиснете кашуто за глазурата от вечерта в една чаена чаша вода. Загрейте фурната на 190 градуса и пригответе форма за пай. Намажете я със зехтин. В блендер сложете овесените ядки, орехите, канелата, индийското орехче, захарта, маслото, ванилията и млякото.
Разбийте до хомогенност и разстелете сместа във формата. Запечете за 20 минути и охладете. Премахнете костилките на сливите, разрежете ги на фини резенчета и подредете върху основата.
В блендер сложете накиснатото кашу и го смелете. Добавете мед, мляко, ванилия и масло. Разбийте отново до получаването на еднородна смес и покрийте плодовете. Украсете с нарязани сливи, киви и къпини. Охладете, разрежете и поднесете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.healthylittlevittles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 20 мл
ХЕРБАЛКАН БОЗОЙЛ тинктура 50 мл
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ КАЙСИЯ 200 мл
СПОРТС ЕНД ХЕЛТ ВИТАМИН B17 капсули * 120
КАЛОРЕКС АПЕТИН течни капсули * 30
ХУНЗА B17 МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- За да бъдат още по-полезни, накисвайте суровите ядки във вода
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Кедър
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Чурчхела (мъстеница, балсуджук)
- Няколко съвета как да печем ядките и семената
- Смокинов тарт с мед, маскарпоне и солени бисквитки
- Салата от тиквички с орехи
- Шоколадови пуканки с ядки на фурна
- Ядков хляб без брашно
Коментари към Пълнозърнест плодов тарт