Веган шоколадов тарт с лешници и горски плодове
Изключително вкусен веган тарт с хрупкава основа от ядки и нежен шоколадов крем. С приятна нотка на ванилия и кокос. Освен че е толкова апетитен, този десерт е здравословен и се приготвя много лесно. Полезните съставки в него са много. Съдържа авокадо и кокосово масло, за които знаем, че са богати източници на полезни мазнини. Затова не трябва да ни тежи на съвестта едно допълнително парченце. Пригответе го по ваш вкус и украсете по най-приятния за вас начин.
Необходими продукти за приготвяне на веган шоколадов тарт с лешници и горски плодове:
За приготвяне на основата на тарта:
- 1 чаша фурми без костилка
- 1 чаша печени лешници
- 1/4 чаша сурови бадеми
- 1/3 чаша печени какаови зърна
- 2 супени лъжици кокосово масло, течно
- 1/2 чаена лъжичка морска сол
- 1/4 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 1-2 супени лъжици вода (ако е нужно)
За приготвяне на пълнежа на тарта:
- 1 чаша кафява захар (или захар от фурми)
- 1/2 чаша какао на прах
- 2 чаени лъжички сол
- 2 чаени лъжички ванилов екстракт
- 2 супени лъжици кокосово масло, течно
- 2 броя авокадо, средно големи
За гарниране на веган тарта:
- 1/2 чаша малини
- 1/2 чаша ягоди, нарязани на парчета
- 1/4 чаша печени лешници, грубо нарязани (или други ядки)
Как се приготвя шоколадовия тарт:
- Покрийте дъното на тавичка с пергаментова хартия.
- Смесете всички съставки за основата и блендирайте, докато се получи лепкава смес. Ако е необходимо добавете малко вода. Разпределете получената смес в тавичката и притиснете с пръсти по дъното, за да се образува блат, охладете в хладилник.
- Блендирайте всички съставки за пълнежа до гладкост, след което го разпределете върху основата и охладете за поне 30 минути.
- Гарнирайте шоколадовия тарт с пресни малини, ягоди и лешници, нарежете на парчета и сервирайте.
Да ви е сладко!
Съвети:
- Използвайте ванилия или ванилин, ако не разполагате с ванилов екстракт. Друг вариант е да добавите няколко капки екстракт по ваш вкус.
- Може да гарнирате с плодове и ядки по ваш избор, да поръсите с кокосови стърготини или да декорирате с красиви ядливи цветя.
- Заменяйки кокосовото масло с какаово или друго ядково по ваш вкус, ще получите също толкова приятен десерт.
Източник:
myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИЙСТАРС ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО ШОКОЛАД 200 мл
ЕНДОКА КОНОПЕНО МАСЛО С МЕНТА И ШОКОЛАД 300 мг CBD 3% капки 10 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
ЛИНДА РЕН ДИЕТ СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН С ВКУС НА ШОКОЛАД 500 г 037739
НовБИСПОЛ СВЕЩ В ЧАША С АРОМАТ НА ШОКОЛАД И ЧЕРЕША sn71-104
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Ежедневната консумация на шоколад може да помогне за забавяне на когнитивния спад
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
Коментари към Веган шоколадов тарт с лешници и горски плодове