Италиански горещ шоколад
Необходими продукти:
0,5 ч. ч. сметана
1 ч. л. нишесте (оригиналната рецепта е с арорут)
1 с. л. захар
60 грама черен шоколад 70%
портокалова кора
Начин на приготвяне:
Смесете в малка купа 2 с. л. сметана с нишестето. Останалото количество сметана сложете да заври, добавете захарта, след това сместа с нишестето и бъркайте, докато всичко не започне да се сгъстява. Свалете от котлона и бързо прибавете натрошения шоколад. Отново бъркайте до получаване на еднородна консистенция. Налейте в чаша, украсете с портокалова кора и поднесете веднага.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ИНТЕРВЮ СЪС СЕБЕ СИ. АПОКАЛИПСИС - ОРИАНА ФАЛАЧИ - СИЕЛА
ИТАЛИАНСКО ЛЯТО - СЮ МУРКРОФТ - СИЕЛА
ПОД НЕБЕТО НА ТОСКАНА - ФРАНСИС МЕЙС - ХЕРМЕС
БЪЛГАРСКО - ИТАЛИАНСКИ РАЗГОВОРНИК - ХЕРМЕС
КРЪСТНИКЪТ - МАРИО ПУЗО - СИЕЛА
РИМСКА ТАЙНА - КАРЪН СУОН - СИЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Направете си напитка с уникални лечебни свойства от мляко, мед, ванилия и канела
- 50 приказни зимни фотографии на малки къщи, изолирани от света насред бялата пустош
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Вина и сирена - кое с какво?
Коментари към Италиански горещ шоколад