Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Зеленчуков тарт с блат от карфиол

Зеленчуков тарт с блат от карфиол

Зеленчуков тарт с блат от карфиол - изображение

Необходими продукти:

1 глава карфиол

  • 1/2 чаена чаша настърган пармезан
  • 1/4 чаена лъжица чесън на прах
  • 3/4 чаена лъжица сол
  • 6 яйца
  • 1 чаена чаша прясно мляко
  • 1/2 чаена чаша сирене фета, натрошено (или краве сирене)
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер
  • 1/2 супена лъжица зехтин
  • 8 почистени аспержи, нарязани
  • 4 чаени чаши бейби спанак
  • 4 стръка зелен лук, нарязани

Начин на приготвяне:

Смелете карфиола в кухненски робот, след което го сложете в купа и го затоплете за 5 минути в микровълновата. Оставете да се охлади напълно и го прецедете през кърпа.

Добавете 1 яйце, настъргания пармезан, чесъна и четвърт лъжичка сол. Разбъркайте и прехвърлете сместа в тава за тарт. Притиснете по дъното и стените плънката.

Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за 15-20 минути, до златисто.

Намалете температура на фурната на 190 градуса.

В купа смесете 5 яйца, млякото, сиренето фета, половин лъжичка сол и пипер. В тиган запържете в малко зехтин аспержите, докато омекнат.

Добавете спанака и изчакайте да се стопи и прехвърлете върху сготвения карфиолен блат. Отгоре полейте с яйчната смес и поръсете със зеления лук.

Печете още 45 минути до готовност.

Оставете 15 минути тарта да се охлади, след което сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияБотаника