Зеленчуков тарт с блат от карфиол
Необходими продукти:
1 глава карфиол
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан
- 1/4 чаена лъжица чесън на прах
- 3/4 чаена лъжица сол
- 6 яйца
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 1/2 чаена чаша сирене фета, натрошено (или краве сирене)
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- 1/2 супена лъжица зехтин
- 8 почистени аспержи, нарязани
- 4 чаени чаши бейби спанак
- 4 стръка зелен лук, нарязани
Начин на приготвяне:
Смелете карфиола в кухненски робот, след което го сложете в купа и го затоплете за 5 минути в микровълновата. Оставете да се охлади напълно и го прецедете през кърпа.
Добавете 1 яйце, настъргания пармезан, чесъна и четвърт лъжичка сол. Разбъркайте и прехвърлете сместа в тава за тарт. Притиснете по дъното и стените плънката.
Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за 15-20 минути, до златисто.
Намалете температура на фурната на 190 градуса.
В купа смесете 5 яйца, млякото, сиренето фета, половин лъжичка сол и пипер. В тиган запържете в малко зехтин аспержите, докато омекнат.
Добавете спанака и изчакайте да се стопи и прехвърлете върху сготвения карфиолен блат. Отгоре полейте с яйчната смес и поръсете със зеления лук.
Печете още 45 минути до готовност.
Оставете 15 минути тарта да се охлади, след което сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лимонов тарт без печене
- Пълнозърнест плодов тарт
- Тарт с корнфлейкс и сладко от ягоди
- Тарт татен
- Тарт със спанак, пармезан и рикота
- Смокинов тарт с мед, маскарпоне и солени бисквитки
- Царевичен тарт с домати и чедър
- Тарт с червено грозде
- Ябълков тарт
- Тарт с карамелизиран лук върху бутер тесто
Коментари към Зеленчуков тарт с блат от карфиол