Бутер тарт с кайма, домати и кедрови ядки

Необходими продукти:
- 300 грама бутер тесто
- 5 домата, нарязани на кръгчета
- 3 глава лук
- 250 грама кайма
- сол, черен пипер и кимион на вкус
- 50 грама сирене, натрошено
- няколко листенца пресен босилек
- 1 супена лъжица кедрови ядки
- 1 чаена лъжичка сух риган
- 1 чаена лъжичка чубрица
- 20 грама краве масло
Начин на приготвяне:
Разстелете бутер тестото, наложете кръгла форма за пай и изрежете очертанията. Сложете кората в тавичката и оставете настрана. В тиган сгорещете маслото и карамелизирайте лука.
Прибавете каймата, накъсана ситно и подправете със сол, черен пипер и кимион. Добавете риган, чубрица и листенца наситнен босилек. Разбъркайте, охладете сместа и я разпределете върху тестото.
Подредете доматите, гарнирайте със сиренето, кедровите ядки и загрейте фурната на 200 градуса. Запечете за 20-25 минути, охладете, украсете с листенца пресен босилек и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.thehungrycook.co.nz
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Зеленчуков тарт с ядков блат и песто
- Плодов тарт с лимонов крем
- Шоколадов тарт със сушени сини сливи и крем ганаш с маскарпоне
- Ябълков тарт
- Лимонов тарт без печене
- Зеленчуков тарт с блат от карфиол
- Шоколадов тарт с горски плодове и лешници
- Тарт от карамелизиран лук, козе сирене и тиква
- Смокинов тарт с мед, маскарпоне и солени бисквитки
- Тарт татен
Коментари към Бутер тарт с кайма, домати и кедрови ядки