Вегетариански тарт с тиква
Това е един интересен и нов начин да опитате тиквата и извън класическия сладък вариант.
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши тиква
- 1 супена лъжица олио
- сол и черен пипер
- 1 бутер тесто
- 1 яйце
- 1/2 чаена чаша рикота
- 1/4 чаена чаша маслини
- 1 чаена чаша чери домати
- 100 грама сирене фета
- 1 супена лъжица кедрови ядки
- мащерка
- свеж босилек
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Нарежете на малки кубчета тиквата и я изсипете в тава, сложете мазнината, сол и черен пипер и запечете за 20 минути.
Докато тиквата се пече, пригответе останалите продукти за тарта. Нарежете доматите на половинки, маслините на дребно. Разстелете бутер тестото в намазнена тава. Надупчете с вилица, а на сантиметър от края на тестото преминете леко с нож, за да се получи борд за вашия тарт. Внимавайте да не разрежете тестото.
Намажете краищата с разбито яйце, останалото количество смесете с рикотата. Изсипете в средата на тестото и разпределете до борда.
Разпределете вече приготвената тиква върху яйчената смес и напръскайте с малко зехтин. Подредете доматите, натрошете сиренето фета, кедровите ядки, маслините и мащерката (суха или прясна по избор).
Увеличете фурната до 210 градуса и запечете тарта за 25 минути, докато тестото стане златисто и бухне.
Сервирайте ястието топло или охладено, аранжирано с няколко листа свеж босилек.
За framar.bg: Данна Паднжарова
Източник: countdown.co
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Плодов тарт с лимонов крем
- Смокинов тарт с мед, маскарпоне и солени бисквитки
- Тарт татен
- Бутер тарт с кайма, домати и кедрови ядки
- Тарт с цели домати и козе сирене
- Тарт с боровинки и козе сирене
- Тарт с макарони
- Шоколадов тарт със сушени сини сливи и крем ганаш с маскарпоне
- Тарт от бутер тесто с мед и лимонов крем
- Тарт с печени смокини
Коментари към Вегетариански тарт с тиква