Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Вегетариански тарт с тиква

Вегетариански тарт с тиква

Вегетариански тарт с тиква - изображение

Това е един интересен и нов начин да опитате тиквата и извън класическия сладък вариант.

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши тиква
  • 1 супена лъжица олио
  • сол и черен пипер
  • 1 бутер тесто
  • 1 яйце
  • 1/2 чаена чаша рикота
  • 1/4 чаена чаша маслини
  • 1 чаена чаша чери домати
  • 100 грама сирене фета
  • 1 супена лъжица кедрови ядки
  • мащерка
  • свеж босилек

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Нарежете на малки кубчета тиквата и я изсипете в тава, сложете мазнината, сол и черен пипер и запечете за 20 минути.

Докато тиквата се пече, пригответе останалите продукти за тарта. Нарежете доматите на половинки, маслините на дребно. Разстелете бутер тестото в намазнена тава. Надупчете с вилица, а на сантиметър от края на тестото преминете леко с нож, за да се получи борд за вашия тарт. Внимавайте да не разрежете тестото.

Намажете краищата с разбито яйце, останалото количество смесете с рикотата. Изсипете в средата на тестото и разпределете до борда.

Разпределете вече приготвената тиква върху яйчената смес и напръскайте с малко зехтин. Подредете доматите, натрошете сиренето фета, кедровите ядки, маслините и мащерката (суха или прясна по избор).

Увеличете фурната до 210 градуса и запечете тарта за 25 минути, докато тестото стане златисто и бухне.
Сервирайте ястието топло или охладено, аранжирано с няколко листа свеж босилек.

 

За framar.bg: Данна Паднжарова
Източник: countdown.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноАнкетиСнимкиДиетиЛайфстайлБотаника