Царевичен тарт с домати и чедър
Необходими продукти:
- 450 грама различни сортове домати, нарязани на тънки кръгчета
- 1 чаена лъжичка обезмаслено прясно мляко
- 3/4 чаша сирене чедър
- 1/2 чаша бял сос за паста
- 2 чаени лъжички прясна мащерка, нарязана
- 2 скилидки чесън, наситнен
- сол и черен пипер на вкус
- парчета печено пилешко месо (по желание)
за царевичното тесто:
- 1 чаша брашно
- 1/4 чаша жълто царевично брашно
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 2 супени лъжици краве масло
- 2 супени лъжици зехтин
- 4-5 супени лъжици студена вода
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Покрийте дъното на голяма тава с кухненска хартия. Подредете доматите върху нея и сложете втори лист. Оставете да престоят така за 1 час.
В купа разбъркайте бялото и царевичното брашно заедно със солта. Добавете кравето масло и го нарежете с нож на малки кубчета. Изсипете зехтина и разбъркайте леко с вилица. Наливайте постепенно по 1 супена лъжица студена вода в брашнената смес и разбърквайте с вилица, докато тя започне да придобива консистенция на тесто, което оформете на топка.
Загрейте фурната до 200 градуса. Покрийте дъното на тавичка за печене с пергаментова хартия. Разпределете тестото в тавичката. Намажете тарта с прясното мляко и запечете за 10-15 минути или до светлокафяво, след което извадете от фурната.
Преместете решетката на фурната на най-горния ред и загрейте на висока температура. В малка купичка смесете 1/2 чаша сирене чедър, белия сос за паста, мащерката, чесъна, солта и черния пипер. Изсипете комбинацията върху тарта. Гарнирайте с парчета пилешко месо (по желание), резени домати и поръсете с останалата 1/4 чаша чедър. Запечете за 3-5 минути или докато сиренето започне леко да покафенява. Извадете от фурната и сервирайте тарта топъл.
Приятен апетит!
eatingwell.com
Коментари към Царевичен тарт с домати и чедър