Лучен тарт с мащерка

Необходими продукти:
- 300 грама брашно
- 150 грама разтопено масло
- 1 чаена лъжичка сол
- 2 жълтъка
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 2-3 глави бял лук, обелени и нарязани на фини кръгчета
- 2 супени лъжици доматена паста
- няколко стръка пресен лук, нарязани ситно
- няколко стръка прясна мащерка
Начин на приготвяне:
В купа сложете брашното и добавете маслото, солта, жълтъците и прясното мляко. Пригответе тесто и го разстелете върху застлана с лист пергамент правоъгълна тава.
Намажете ронливата основа с доматена паста, подредете нарязан ситно лук и загрейте фурната на 200 градуса. Запечете за 25 минути и след готовност охладете.
Поръсете с нарязани ситно зелен лук и стръкчета мащерка. Разрежете, подредете в чиния и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: whatshouldimakefor.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тарт с печени смокини
- Шоколадов тарт със сушени сини сливи и крем ганаш с маскарпоне
- Смокинов тарт с мед, маскарпоне и солени бисквитки
- Бананов тарт
- Тарт с корнфлейкс и сладко от ягоди
- Тарт татен
- Бутер тарт с кайма, домати и кедрови ядки
- Вегетариански тарт с тиква
- Плодов тарт с лимонов крем
- Тарт с цели домати и козе сирене
Коментари към Лучен тарт с мащерка