Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Лучен тарт с мащерка

Лучен тарт с мащерка

Лучен тарт с мащерка - изображение

Необходими продукти:


  • 300 грама брашно
  • 150 грама разтопено масло
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 2 жълтъка
  • 2 супени лъжици прясно мляко
  • 2-3 глави бял лук, обелени и нарязани на фини кръгчета
  • 2 супени лъжици доматена паста
  • няколко стръка пресен лук, нарязани ситно
  • няколко стръка прясна мащерка


Начин на приготвяне:


В купа сложете брашното и добавете маслото, солта, жълтъците и прясното мляко. Пригответе тесто и го разстелете върху застлана с лист пергамент правоъгълна тава.

лучен тарт с мащерка

Намажете ронливата основа с доматена паста, подредете нарязан ситно лук и загрейте фурната на 200 градуса. Запечете за 25 минути и след готовност охладете.

Поръсете с нарязани ситно зелен лук и стръкчета мащерка. Разрежете, подредете в чиния и поднесете.

лучен тарт

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: whatshouldimakefor.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛайфстайлАлтернативна медицинаЛюбопитноСнимкиИсторияБотаникаДиети