Лучен тарт с мащерка
Необходими продукти:
- 300 грама брашно
- 150 грама разтопено масло
- 1 чаена лъжичка сол
- 2 жълтъка
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 2-3 глави бял лук, обелени и нарязани на фини кръгчета
- 2 супени лъжици доматена паста
- няколко стръка пресен лук, нарязани ситно
- няколко стръка прясна мащерка
Начин на приготвяне:
В купа сложете брашното и добавете маслото, солта, жълтъците и прясното мляко. Пригответе тесто и го разстелете върху застлана с лист пергамент правоъгълна тава.
Намажете ронливата основа с доматена паста, подредете нарязан ситно лук и загрейте фурната на 200 градуса. Запечете за 25 минути и след готовност охладете.
Поръсете с нарязани ситно зелен лук и стръкчета мащерка. Разрежете, подредете в чиния и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: whatshouldimakefor.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лимонов тарт без печене
- Плодов тарт с лимонов крем
- Тарт с боровинки и козе сирене
- Тарт от бутер тесто с мед и лимонов крем
- Яйчен тарт с шунка, лук и кашкавал
- Бананов тарт с бутер тесто
- Тарт с аспержи и сирене
- Тарт с бутер тесто и плънка с праз
- Лучен тарт с бутер тесто
- Смокинов тарт с мед, маскарпоне и солени бисквитки
Коментари към Лучен тарт с мащерка