Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Тарт с печени смокини

Тарт с печени смокини

от 14 сеп 2019г., обновено на 16 сеп 2019г.
Редактор: Данна Панджарова
Тарт с печени смокини - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 2 цели яйца + 3 жълтъка
  • 125 грама пудра захар
  • семенцата от 1 ванилова шушулка
  • 2 чаени лъжици царевично брашно
  • 300 милилитра прясно мляко (пълномаслено)
  • 300 милилитра пълномаслена сметана
  • 7-8 смокини, разполовени
  • 1 1/2 чаени лъжица мед
  • 26 грама шамфъстък, нарязан на едро

за тестото:

  • 140 грама масло, охладено и нарязано
  • 250 грама брашно
  • кората на 1 лимон, фино настъргана
  • 100 грама захар
  • 1 разбито яйце
  • 1 супена лъжица прясно мляко

Начин на приготвяне:

Пригответе тестото: в купа сложете брашното, лимоновата кора и кубчетата масло. С пръсти втрийте студеното масло в брашното, за да се получат трохи - това може да го направите и в кухненски робот. Добавете захарта, яйцето, млякото и омесете. Увийте във фолио и охладете за 1 час.

Върху набрашнен плот премесете тестото и го разточете на тънък блат с диаметър 24 сантиметра. Прехвърлете в подходяща тавичка за печене, а излишното от тесто, което излиза от формата, премахнете. Върнете в хладилник за 30 минути.

Загрейте фурната на 180 градуса. Поставете намазнен лист от хартия за печене върху тестото и там изсипете няколко шепи бобови зърна. Изпечете блата за 15 минути, след което махнете зърната и допечете за 5-10 минути. Извадете от фурната и намалете температурата на 160 градуса.

За пълнежа смесете жълтъците и целите яйца, захарта, ванилията и царевичното брашно. Сложете в касерола млякото и сметаната. Загрейте и, когато течността заври, свалете от котлона и внимателно на тънка струя изсипете към яйчната смес при непрекъснато бъркане. Прецедете крема през сито, за да отстраните всички едри парченца, ако се е пресякло яйце.

Изсипете крема върху блата и отгоре подредете смокините.

Печете 40-50 минути, до суха клечка.

Изавадете от фурната и внимателно отсвободете блата от стените на тавата. Полейте с мед и поръсете с шамфъстък за украса.

Сервирайте десерта изстуден.

Може да го съхранявате до 3 дни в хладилник.

Източник:

realfood.tesco.com

Още по темата:
  • Зеленчуков тарт с ядков блат и песто Зеленчуков тарт с ядков блат и песто
  • Тарт от карамелизиран лук, козе сирене и тиква Тарт от карамелизиран лук, козе сирене и тиква
  • Зеленчуков тарт с блат от карфиол Зеленчуков тарт с блат от карфиол
  • Доматен тарт с моцарела, прошуто и рукола Доматен тарт с моцарела, прошуто и рукола
5.0/5 1 оценка

Коментари към Тарт с печени смокини

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Тарт с печени смокини
    www.framar.bg 
    на 29 July 2025 в 19:01
    Коментирайте "Тарт с печени смокини"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Зеленчуков тарт с ядков блат и песто
  • Плодов тарт с лимонов крем
  • Шоколадов тарт със сушени сини сливи и крем ганаш с маскарпоне
  • Ябълков тарт
  • Лимонов тарт без печене
  • Зеленчуков тарт с блат от карфиол
  • Шоколадов тарт с горски плодове и лешници
  • Тарт от карамелизиран лук, козе сирене и тиква
  • Смокинов тарт с мед, маскарпоне и солени бисквитки
  • Тарт татен
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 13 дни, 5 часа и 43 мин.

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2134 дни, 3 часа и 14 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 18 дни, 9 часа и 5 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 20 дни, 8 часа и 42 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 25 дни, 7 часа и 2 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 32 дни, 3 часа и 12 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ВИТАМИН B6 ПИРИДОКСИН ХИДРОХЛОРИД капсули 50 мг * 100 NATURE'S WAY

СУОНСЪН ПОДСИЛЕН L - АРГИНИН капсули 850 мг * 90

МИО - ИНОЗИТОЛ + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА 120 г VIRIDIAN

ХРИСТИНА БРОНЗИРАЩО ОЛИО СЪС ЗЛАТЕН ПРАХ 200 мл

ОСТРОВИТ ГУАРАНА таблетки * 90

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЕРИУС перорален разтвор 0.5 мг/мл 120 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 29 юли 2025г. в 16:19:40

ЕРИУС перорален разтвор 0.5 мг/мл 120 мл

Коментар на: Анонимен от 29 юли 2025г. в 15:13:09

ОСТРОВИТ АКВА КИК ЕЛЕКТРОЛИТИ саше 10 г * 24

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 29 юли 2025г. в 14:39:01

ФЕМИНОРМ капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 29 юли 2025г. в 14:34:18

ФИТО НЕО ХЕД РЕЛАКС - Д таблетки * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 29 юли 2025г. в 14:32:10
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival