Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Тарт с бутер тесто и плънка с праз

Тарт с бутер тесто и плънка с праз

Тарт с бутер тесто и плънка с праз - изображение

Необходими продукти:

  • 3 1/2 чаени чаши тънко нарязан праз (около 3 броя)
  • 1 голяма глава фенел, нарязан на ситно
  • 4 супени лъжици разтопено масло
  • 1 чаена чаша прясно мляко
  • 2 жълтъка
  • 1 супена лъжица брашно
  • 1/2 чаена чаша настърган фино пармезан
  • 1 бутер тесто
  • 2 чаени лъжици маково семе

Начин на приготвяне:

Разбъркайте фенела и праза с 3 лъжици масло и опечете на 225 градуса за 35 минути, докато зеленчуците омекнат. Разбърквайте от време на време по време на печенето.

Намалете температурата на фурната на 210 градуса.

Млякото и жълтъците разбъркайте в купа.

Затоплете 1 супена лъжици масло в касерола. Добавете брашното и бъркайте 1 минута. Внимателно излейте млякото с жълтъците, като бъркате непрестанно. Оставете сосът да ври 3 минути, за да се сгъсти. Свалете от котлона и добавете половината пармезан.

Смесете с печените зеленчуци и подправете със сол и черен пипер.

Разточете бутер тестото на правоъгълник и прехвърлете в тава. Направете борд в края, а в средата изсипете зеленчуковата смес.

Поръсете с останалия пармезан и маковото семе. Печете до златисто за около 25 минути.

Сервирайте тарта топъл.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноБотаника