Тарт с цели домати и козе сирене
Необходими продукти:
- 1 тесто за пай
- 9 дребни домата (но не чери)
- 4-6 рибки аншоа, нарязани на ситно
- 1 супена лъжица каперси
- 4 супени лъжици нарязан на ситно магданоз (може да направите микс от магданоз, естрагон, босилек, мента, див лук, кориандър)
- 2 скилидки чесън, настъргани
- 1 супена лъжица сок от лимон
- 2 чаени лъжици настъргана лимонова кора
- 4 супени лъжици настърган пармезан
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 жълтък на стайна температура
- 3/4 чаена чаша натрошено козе сирене
- 2-3 супени лъжици сметана на стайна температура
- 1/2 чаена чаша извара
- 9 резена прошуто
Начин на приготвяне:
Оформете блат от тестото в тавичка за пай и приберете в хладилник до използването му.
Включете фурната на 185 градуса.
Отрежете капака на доматите и извадете от тях колкото можете от вътрешността им. Обърнете ги с отрязаната част надолу и ги оставете върху решетка, за да се отдели от тях излишната течност.
Смесете аншоата, каперсите, подправките, чесъна, лимоновия сок и кора, пармезана и зехтина. Подправете със сол на вкус.
Разбъркайте с миксер жълтъка с козето сирене, сметаната, останалата лимонова кора и посолете. Ако сместа ви се струва твърде гъста, сложете малко сметана, а ако е рядка - още козе сирене.
Извадете блата от хладилника, намажете го с млечната смес, а върху нея разпределете изварата.
Посолете доматите и във всеки сложете по малко от сместа с аншоа. Във всеки поставете по резенче прошуто. Подредете ги върху сирената и печете за 40-50 минути. Охладете за 25 минути преди да разрежете.
food52.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Плодов тарт с лимонов крем
- Смокинов тарт с мед, маскарпоне и солени бисквитки
- Тарт татен
- Бутер тарт с кайма, домати и кедрови ядки
- Вегетариански тарт с тиква
- Тарт с боровинки и козе сирене
- Тарт с макарони
- Шоколадов тарт със сушени сини сливи и крем ганаш с маскарпоне
- Тарт от бутер тесто с мед и лимонов крем
- Тарт с печени смокини
Коментари към Тарт с цели домати и козе сирене