Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Лимонов тарт без печене

Лимонов тарт без печене

Лимонов тарт без печене - изображение

Необходими продукти:

  • 14 грахам крекери
  • 7 супени лъжици разтопено масло

За пълнежа:

  • 2 чаени чаши готварска сметана
  • 1/2 чаена чаша кристална захар
  • 2 чаени лъжици лимонова кора
  • 1/3 чаена чаша лимонов сок

За декорация:

  • нарязани ягоди, малини, разполовени череши, манго и ядливи цветя
  • шоколадови пеперуди


Начин на приготвяне:

Смелете крекерите в кухненски робот. Добавете разтопеното масло и комбинирайте.

Вземете 6 малки формички за торта с падащо дъно с диаметър 20 сантиметра и разпределете вътре сместа. Притиснете по дъното и по стените крекерите и ги приберете в хладилника да се охладят.

Междувременно пригответе лимоновия крем: в малка касерола смесете сметаната и захарта, загрейте на ниска температура и разбърквайте, докато захарта се разтвори (около 5 минути). Увеличете температурата и оставете да заври. След минута свалете от котлона и добавете лимоновата кора и сока. Изчакайте 20 минути крема да се охлади, след това напълнете с него изстудените блатове.

Приберете в хладилник най-малко за 2 часа, а най-добре за едно денонощие.

Украсете с плодовете и с шоколадовите пеперуди, които може да си приготвите, като сгънете пергаментова хартия през средата и след това разтворите. С пош или торбичка с отрязан край, нарисувайте крилцата на пеперудата от двете страни на сгънката, след което между двете крилца сложете шоколад, така че да ги свържете. Сгънете леко хартията, за да стоят крилцата нагоре и оставете да се твърди шоколада, след това използвайте за украса.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: womansday.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлХрани и ястияЛюбопитноСнимкиАлт. медицинаДиетиБотаника