Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Лучен тарт с бутер тесто

Лучен тарт с бутер тесто

Лучен тарт с бутер тесто - изображение

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица кедрови ядки или нарязани бадеми
  • 6 глави лук, обелени и разрязани по дължина
  • 2 чаени лъжици олио
  • 1/4 чаена чаша балсамов оцет
  • 1 чаена лъжица захар
  • 3 супени лъжици масло
  • 1 пакет бутер тесто, размразено (400 грама)
  • 240 грама микс от гъби (манатарки, шийтаке и др.)
  • 1 смачкана скилидка чесън
  • 100 грама рикота
  • 1 чаена чаша рукола
  • няколко резена пармезан (направени с белачка)
  • зехтин и лимонови резени за сервиране

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса и запечете ядките в тава, докато покафенеят - за около 4 минути. Прехвърлете ги в малка чиния.

Лука сложете в тавата, в която сте пекли ядките и полейте с мазнината. Подправете със сол и черен пипер. Печете за 20-25 минути, докато покафенее. Оставете да се охлади и махнете по-изгорелите горни слоеве на лука.

Междувременно сложете балсамовия оцет да заври в малка касерола, докато се сгъсти и сиропира - за около 5 минути. Добавете 1 супена лъжица масло и свалете от котлона. Подредете в този сос лука с отрязаната страна нагоре, като се опитате да подредите резените възможно най-плътно един до друг, ако има нужда може и да застъпите някои.

Разточете тестото върху набрашнена повърхност и отрежете кръг малко по-широк от диаметъра на тигана. Надупчете го с вилица и го сложете върху лука в тигана, набутвайки краищата в ръба. Печете за 25-30 минути.

Останалите 2 супени лъжици масло загрейте в тиган и изпържете гъбите и чесъна до готовност - около 5-8 минути. Подправете със сол и пипер.

Оставете тарта да се охлади за 5-10 минути, след което внимателно го обърнете в поднос. Поръсете с рикотата, рукола, пармезана, гъбите и ядките.

Полейте със зехтин и сервирайте с няколко резена лимон.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаСнимкиБотаникаИсторияЛайфстайлДиети