Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Лучен тарт с бутер тесто

Лучен тарт с бутер тесто

от 25 фев 2019г., обновено на 25 юли 2019г.
Лучен тарт с бутер тесто - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица кедрови ядки или нарязани бадеми
  • 6 глави лук, обелени и разрязани по дължина
  • 2 чаени лъжици олио
  • 1/4 чаена чаша балсамов оцет
  • 1 чаена лъжица захар
  • 3 супени лъжици масло
  • 1 пакет бутер тесто, размразено (400 грама)
  • 240 грама микс от гъби (манатарки, шийтаке и др.)
  • 1 смачкана скилидка чесън
  • 100 грама рикота
  • 1 чаена чаша рукола
  • няколко резена пармезан (направени с белачка)
  • зехтин и лимонови резени за сервиране

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса и запечете ядките в тава, докато покафенеят - за около 4 минути. Прехвърлете ги в малка чиния.

Лука сложете в тавата, в която сте пекли ядките и полейте с мазнината. Подправете със сол и черен пипер. Печете за 20-25 минути, докато покафенее. Оставете да се охлади и махнете по-изгорелите горни слоеве на лука.

Междувременно сложете балсамовия оцет да заври в малка касерола, докато се сгъсти и сиропира - за около 5 минути. Добавете 1 супена лъжица масло и свалете от котлона. Подредете в този сос лука с отрязаната страна нагоре, като се опитате да подредите резените възможно най-плътно един до друг, ако има нужда може и да застъпите някои.

Разточете тестото върху набрашнена повърхност и отрежете кръг малко по-широк от диаметъра на тигана. Надупчете го с вилица и го сложете върху лука в тигана, набутвайки краищата в ръба. Печете за 25-30 минути.

Останалите 2 супени лъжици масло загрейте в тиган и изпържете гъбите и чесъна до готовност - около 5-8 минути. Подправете със сол и пипер.

Оставете тарта да се охлади за 5-10 минути, след което внимателно го обърнете в поднос. Поръсете с рикотата, рукола, пармезана, гъбите и ядките.

Полейте със зехтин и сервирайте с няколко резена лимон.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com

Още по темата:
  • Шоколадов тарт със сушени сини сливи и крем ганаш с маскарпоне Шоколадов тарт със сушени сини сливи и крем ганаш с маскарпоне
  • Бананов тарт Бананов тарт
  • Тарт с печени смокини Тарт с печени смокини
  • Тарт с корнфлейкс и сладко от ягоди Тарт с корнфлейкс и сладко от ягоди
5.0/5 1 оценка

Коментари към Лучен тарт с бутер тесто

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Лучен тарт с бутер тесто
    www.framar.bg 
    на 18 August 2025 в 17:03
    Коментирайте "Лучен тарт с бутер тесто"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Шоколадов тарт със сушени сини сливи и крем ганаш с маскарпоне
  • Тарт с печени смокини
  • Бананов тарт
  • Тарт с корнфлейкс и сладко от ягоди
  • Смокинов тарт с мед, маскарпоне и солени бисквитки
  • Тарт татен
  • Бутер тарт с кайма, домати и кедрови ядки
  • Вегетариански тарт с тиква
  • Плодов тарт с лимонов крем
  • Тарт с цели домати и козе сирене
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Осъвременени насоки за оптимално кръвно налягане: Ранно лечение и изключване на алкохолаОсъвременени насоки за оптимално кръвно налягане: Ранно лечение и изключване на алкохола

Осъвременени насоки за оптимално кръвно налягане: Ранно лечение и изключване на алкохола

от 18 авг 2025г.Прочети повече
Диета с ниско остатъчно съдържаниеДиета с ниско остатъчно съдържание

Диета с ниско остатъчно съдържание

от 18 авг 2025г.Прочети повече
Създаването на хирургичните ръкавици – историята на една любовСъздаването на хирургичните ръкавици – историята на една любов

Създаването на хирургичните ръкавици – историята на една любов

от 18 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 33 дни, 3 часа и 45 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 38 дни, 7 часа и 7 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

АНАНТРА ФИМЕЙЛ ЗА ЖЕНИ таблетки * 14

АРТРОАКТАЛ тинктура 100 мл

ДОКТОР УАКДЕС КАНЧНАР ГУГУЛ капсули * 60

ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл

ТЕНА PROSKIN PANTS ЕДНОКРАТНО БЕЛЬО ЗА ВЪЗРАСТНИ ТИП ГАЩИ SUPER L * 12

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

СТАФИСАГРИА D6 пилули 10 гр.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:56:30

ДИКЛОФЕНАК ДУО капсули 75 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:53:54

БИСЕПТОЛ таблетки 400 мг / 80 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:52:38

МАГНАЛАБС КИСТОП капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:32:52

АШВАГАНДА ЕКСТРАКТ капсули 470 мг * 100 GNC

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:31:21
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival